Емблема

През 2016 година „Берое“ представи нова, юбилейна, емблема.

Новото лого на тима събира в едно традицията, историята и символиката на Стара Загора и „Берое“, като ги обгръща в една модерна и красива опаковка.

emblema100

Можете да получите емблемата във векторен формат като пишете на press@beroe.bg с обяснение за какви цели ви е нужна тя. Емблемата е лицензирана за ПФК „Берое“ и е запазена марка на клуба. Използването й за всякакви цели без изричното съгласие на клуба е абсолютно забранено.

Символика

Отправни елементи на емблемата са:

Геометричната буква Б
b
Част от една от първите емблеми на клуба „Бероя“ през 20-те години на миналия век

Щит
shtit
Символ за клубна принадлежност

Крепост
krepost
Символ на древния град – крепост „Берое“

Бразди
brazdi
Взаимствани от герба на Стара Загора. Те подчертават плодородието на старозагорското поле.

Геометрични мотиви
geometrichni-motivi
Символ на древността. Срещани на много от керамичните съдове част от новокаменна епоха. Присъстват като мотив в открити съдове в „Неолитни жилища – Стара Загора“.

Емблемата

Юбилейната емблема обединява в себе си най-добрите елементи от досегашната емблема на клуба с крепостта символизирана с три кули в горната част, стилизира буквата „Б“ и има в себе си геометрични бразди, свързващи я със Стара Загора.

Тя има два варианта – позитив със зелени бразди и негатив с бели. Емблемата трябва да се използва в своя вариант позитив или негатив, тъй като ширината на линиите е различна заради оптически корекции за четимостта. Забранено е инвертирането на емблемата.

emblema-cvetove

В пълния си вариант логото притежава и текст „БЕРОЕ“ изписан над нея с геометричен шрифт с напълно кръгла следа на буквата „О“ в унисон с геометрията на емблемата. Текстът придава класическо излъчване, с изразена конотация на тържественост (завършен кръг, цикличност, главни букви).

Емблемата може да се използва в двата й варианта, като се набляга на този с текста „Берое“.

emblema-text

Девиз

Девизът на стогодишният юбилей: „100 години СВЕТЪТ Е БЕРОЕ!“ се изписва под емблемата с размер на шрифта отговарящ на височината на горният блок от стилизираното „Б“ в емблемата.

kompozicia-emblema

Цвят

color

Цветът на „100 години СВЕТЪТ Е БЕРОЕ“ е „Beroe Green“ и има следните параметри:
C: 97 M: 35 Y: 86 K:30
Pantone: 3425 C
HEX: #2d6245

Това е единственият одобрен цвят за емблемата на клуба и всички прилежащи й надписи. Единствените позволени промени в цвета са използването на двата черно-бели варианта.

Алтернативни композиции

Позволени са две алтернативни композиции на емблемата.

Вариант 1 с надпис 100 до нея

b100-kompoziciya

Вариант 2 под формата на щит с девиз

emblema-shtit

Промо видео

Дълъг вариант

Кратък вариант

НЯМА МОЕ, НЯМА ТВОЕ, 100 ГОДИНИ СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

emblema-background