„Берое“ взе Ситое под наем

Днес „Берое“ се сдоби с още едно ново попълнение, след като привлече под наем за 1,5 години Джеремая „Джери“ Ситое. Нападателят е собственост на португалския клуб „Оейрас“ и е национал на Мозамбик. Очаква се Ситое да се присъедини към старозагорския клуб в края на седмицата.

Джеремая Ситое е роден на 23 ноември 1990 г. в Мапуто, Мозамбик. Висок е 182 см и играе на поста централен нападател.

Ситое започва своята кариера на 17 г. възраст в родния си отбор „Феровиарио де Мапуто“ през 2007 г. През следващата година отборът става шампион на Мозамбик, а нападателят отбелязава 9 гола в 23 срещи. През 2009 г. отборът защитава титлата си, а Ситое става голмайстор на лигата с 16 гола в 26 мача, а година по-късно повтаря постижението си с нови 16 гола и първо място в реализаторската класация. Преди да премине в местния съперник „Мучулмана де Мапуто“ нападателят отбелязва общо 41 гола в 71 срещи за „Феровиарио де Мапуто“.

В новия си отбор Ситое отбелязва 2 гола в пет мача, преди да бъде привлечен от португалския „Акадмика“. В Португалия нападателят играе само в една среща и е преотстъпен на румънския „УТА Арад“. Там записва участие в 9 мача и отбелязва 1 гол.

През юли 2012 г. Ситое преминава в португалския „Оейрас“, отбор от трета дивизия. През есента на сегашния сезон взима участие в 12 мача, в които отбелязва 4 гола.

Джери Ситое е национал на Мозамбик и има записани 17 мача за представителния тим на страната. В тях е реализирал 4 попадения. Нападателят има и 5 срещи за младежкия национален отбор на страната си, в които има 3 гола.