Партньорство с „Блекбърн“ и „Олянензе“

В резултат на контакта и благодарение на добрите връзки, изградени от ръководството на „Берое“, клубът ще започне сътрудничество с английския „Блекбърн Роувърс“ и португалския „Олянензе“. Първите резултати от съвместната работа вече са факт и в най-скоро време ще бъде осъществен обмен на треньори от школата и съвместна работа на детско-юношеските академии.

Най-добрите деца от беройската школа ще имат възможност да се включат в заниманията на своите връстници в Англия, а треньорите ще наблюдават методиката на работа, развитието на талантите и условията за тренировки в двата клуба. Първите съвместни действия с „Олянензе“ ще се уточнят в най-близко бъдеще.

В резултат от среща с ръководството на португалския „Витория“ (Сетубал) детско-юношеската школа на „Берое“ ще участва в силен международен турнир в Португалия, където ще бъде представена с общ отбор на наборите 2000 и 2001 г. Турнирът ще се проведе в края на март.

Това ще бъде втора среща на двете школи в рамките на една година, защото юношите на „Берое“, родени през 1997 и 1998 г., са в една група със своите връстници от „Витория” (Сетубал) на международния турнир в Сан Марино, който ще се проведе от 20 до 27 юли на стадионите „Монтичио“, „Фиорентионо“ и „Олимпико“. На турнира ще участват 12 отбора, а беройци са единствения български отбор. „Зелено-белите“ попаднаха в група „С“, където освен португалците са още селекциите на „Линфийлд“ (Северна Ирландия) и „Нотингам Форест“. В група „А“ са отборите на „Флoриaна“ (Малта), „Петролул“ (Румъния), „Уест Бромич Албиън“ (Англия) и „Щурм“ (Грац, Австрия). В Група „В“ попадат „Гленавон“ (Северна Ирландия), „Малмьо“ (Швеция), „Уулвърхемптън“ (Англия), „Униао Лейра“ (Португалия). Регламентът в групите включва по три срещи на отбор в системата „всеки срещу всеки“. Крайният победител от групите и най-добрият втори отбор се класират на полуфинал. Турнирът, който се провежда за първи път, е лицензиран от УЕФА.