Пламен Крумов за gong.bg: „Няма да ни e лесно“

Футболистът на „Берое“ Пламен Крумов заяви, че предстоящият мач с „Ботев“ (Враца) няма да е никак лесен, но той очаква старозагорци да спечелят трите точки.

„Чувствам се положително зареден и с нетърпение очаквам първия мач. От една година не съм играл в българското първенство и ще ми бъде интересно“ – сподели новото попълнение в състава на Берое.

„Очаквам да победим „Ботев“ (Враца). На нашия отбор никак няма да му е лесно нито като домакин, нито при гостуванията ни. Настройваме се за битка. Предполагам, че теренът няма да е в перфектно състояние за футбол. Отиваме там, за да вземем три точки“ – добави Крумов.

„Нещата в отбора ми изглеждат добре. Има дисциплина, което според мен е най-важното нещо за това един отбор да върви напред. Тренираме здраво. Всеки се стреми да дава максимума от себе си в тренировките и контролните мачове досега. Мисля, че това е правилният път“ – продължи 27-годишният футболист.

„Мисля, че 12-то място на Берое не му подхожда като отбор, който има много фенове и традиции. Трябва да направим всичко възможно, за да се изкачим напред в класирането и ако може да влезем в първите осем отбора, ще е добре. Без да подценявам отбора на „Пирин“ (Гоце Делчев) мисля, че са преодолим съперник и смятам, че имаме сили да се преборим и дори да вземем купата, стига да имаме късмет, защото във футбола без късмет нищо не става.“

„Това, което заварвам в Берое, приятно ме изненада. Има добри условия за тренировки. Като цяло българският футбол е доста по-назад от румънския. Грандовете в Румъния наливат много пари във футбола и играят в Шампионска лига и Лига Европа. Преди няколко дни „Стяуа“ елеминира „Аякс“. Като цяло румънският футбол е по-динамичен и по-бърз. Мисля, че ние сме тръгнали в правилната посока. Няколко отбора в България се развиват в правилната посока.“

„От две години насам постоянно играя като десен защитник. Нямам проблеми къде ще играя. Искам да играя и да съм постоянно на терена. Ако трябва и вратар ще застана, но искам постоянно да съм на терена“ –        каза още Пламен Крумов.

Иво Стефанов, gong.bg