Хубчев: „Готови сме за първенството“

Преди срещата с „Ботев“ (Враца) и след края на зимната подготовка старши-треньорът Петър Хубчев даде първото си интервю за клубната телевизия. Вижте какво каза той:

 

– Г-н Хубчев, каква е оценката ви за проведената подготовка на „Берое“ за пролетния полусезон ?
– Според мен беше правилно решение отборът да остане да се подготвя в България, тук, в домашни условия. Мисля, че и времето не беше чак толкова лошо, а от друга страна – тренирахме при условия максимално близки до тези, при които ще започне пролетният дял на първенството. Като цяло, мисля, че беше правилно решение.

– Постигнахте ли вашите цели, т.е. смятате ли, че си свършихте работата  – това, от което се интересуват феновете?
– Като цяло, да. Чисто физически горе-долу се доближаваме до представите ми за една наистина професионална подготовка. Имаше един проблем, с който аз съм се сблъсквал вече няколко пъти тук в България, в отборите, в които съм работил, и това е нормално, при положение че натоварванията са малко по-интензивни и футболистите, част от тях, не са свикнали на такива неща. Но общо взето се справиха. Това, което е притеснителното в случая, са контузиите. Вярно, че в бизнес като футбола, контузиите съпътстват непрекъснато отборите, но при нас точно в този момент се вижда, когато натоварванията са малко по-големи, и някой от футболистите не можаха да издържат.

– Доволен ли сте от селекцията?
– Ако трябва да бъда честен, имахме още две или три имена, които ние бяхме наблюдавали или искахме да привлечем в този отбор. Но като цяло, ще кажа – доволен съм. Тези хора не дойдоха в Берое, поради други причини и най-вече финансови. Те предпочетоха да отидат да играят в отбори, където ще получават повече пари. Аз лично от това съм доволен – в отбора дойдоха футболисти, които, се надявам, като характери да паснат, това е и целта на тази селекция. Ясно е, че такава голяма и качествена селекция в зимния период трудно ще се направи, но като цяло съм доволен. Истина е, че имаше и едно-две момчета, които искахме да вземем от България, които също предпочетоха по тези гореспоменатите причини да отидат на друго място. Някои от тях пък имаха и договори, които не можеха да прекратят в зимния трансферен прозорец. Мисля, че в отбора дойдоха качествени футболисти. От тук нататък за мен големият въпрос е дали са характери. В този отбор, който имаме сега, от 26-27 човека има едно ядро от 7-8 човека, които могат да бъдат водещи, които могат всичко около себе си. Дано да направим така, че да се представяме като отбор, това е и целта ни.

– Утре предстои първата среща от пролетния полусезон. Какви са очакванията ви за мача с „Ботев“ (Враца)?
– Това е традиционен въпрос, на който отговорът е традиционен. Не знам на някого да му е зададен такъв въпрос и той да е казал – отиваме да загубим. Ясно е, че отиваме с цел да спечелим. Лично аз знам къде отиваме, но от друга страна съм видял вече възможностите на нашия отбор и знам какво можем.

– Има ли играчи, които със сигурност пропускат срещата?
– Да, има такива. Елио Мартинс е наказан. Каядо по всяка вероятност няма да участва, Игнат Дишлиев също със сигурност няма да играе. За Емил Ангелов е изключено. При него трябва по-дълго време, въпреки че той е доста старателен в подготовката и възстановяването. Пропуска и Веселин Пенев по всяка вероятност.

– Благодарим ви! От името на всички привърженици пожелаваме успех, както на треньорското ръководство, така и на целия отбор и едно успешно представяне през новия полусезон!
– Благодаря ви и аз!