Липенски: „Готови сме за Лудогорец“

Преди срещата „Берое“ – „Лудогорец“ от XVI кръг на „А“ група специално за клубната телевизия интервю даде кондиционният треньор Пламен Липенски. Ето какво каза той:

 

– Г-н Липенски, как премина тренировъчната седмица за „Берое“?
– Тренировъчната седмица премина както всички до сега. Нормална е нашата подготовка, нищо по-специално за „Лудогорец“ не готвим. Ние се готвим от началото на шампионата за всички мачове като за официални мачове – на 100%.

– Готов ли е отборът за мача в неделя?
– Абсолютно мога да гарантирам и тук съм изразител на общото мнение на нашето треньорско ръководство. На 100% сме готови за мача с „Лудогорец“.

– През седмицата хората от поддръжката на стадиона направиха доста за терена. Най-накрая „Берое“ ще играе на хубав терен и на собствения си стадион. Няколко думи за това?
– Да, както виждаме, и в момента сме на този прекрасен килим, на това съоръжение. Бих казал, при нашите условия, и атмосферни, и изобщо обстановката в България в момента, това е нещо перфектно на този етап. Очакваме също и да стане добър мач. В сряда тренирахме за първи път тази година на тревата тук на официалния стадион и мнението на всички футболисти също е, че условията са прекрасни за един добър мач.

– Вашите очаквания за мача в неделя с „Лудогорец“?
– Моите лични очаквания, по-скоро моето голямо желание, е една победа, прекрасна, хубава победа – да зарадваме нашите привърженици. Също така, на този етап са ни нужни и точки. Трите точки ще бъдат един хубав и добър подарък за цялата старозагорска общественост.

– Има ли играчи, които със сигурност пропускат двубоя заради някакви травми или контузии?
– До този момент единственият проблем е при Давид Каядо, който претърпя една тежка контузия в мача с „Нефтохимик“
в Нова Загора и няма да може да вземе със сигурност участие. Другите всички са готови.