Хубчев: „Заслужавахме да победим“

Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев остана недоволен от това, че отборът му не успя да вземе победа срещу шампиона на България „Лудогорец“. Ето какво още каза той на традиционния брифинг след мач:

 

„Моето мнение ще е много субективно в случая, но… Сигурно някои от вас ще кажат – сега циркове пък правим, но аз лично съм доволен от тази една точка. Втори мач вече отборът показва поне това, в което беше критикуван най-много преди – израстване. Има едно огромно желание. Мисля, че и днес го показвахме и срещу може би най-добрия чисто футболно отбор в България. Момчетата играят с голям хъс. Както и във Враца, така и тук, мисля, че по-чистите положения бяха на наша страна. Пак казвам – много е субективно мнението ми, но това си е мое лично мнение и не искам никого да ангажирам с него. Това, което първо искахме да променим, мисля, че се получава и то не зле. От тук нататък трябва да вдигаме и майсторството“ – обобщи срещата Хубчев.

„Аз лично съжалявам. Пак казвам, на някои от вас може да звучи сякаш е много лесно да се каже след мача, но аз лично съжалявам. Както и в мача. Като че ли тук обаче… Всеки иска да победи шампиона на България. Аз лично съжалявам“ – допълни той.

Той за пореден път отказа да коментира съдийството и бе лаконичен: „Още като дойдох тук ви помолих тези въпроси да не ги коментираме в тази стая.“

„Това са чисто футболни неща и едва ли е интересно за вас или нужно тук да правим разбори, но ние създаваме положения и от там се почва. Нека да продължим да ги създаваме тези положения и ще започнем да вкарваме. Трудно е отборът да е компактен и в атака и назад. Искам да го внушим това на футболистите. Вече втори мач показват, че физически са подготвени. За да са равни на шампиона на България трябва вече да са си повярвали повече. Това, че към 15-20 минути имаше един период в края, в който не бяхме толкова активни, аз го отдавам на психология и мисли за това какво ще стане ако загубим. Автоматично се дърпаме назад. Но пък в същото време виждаме ситуации, в които в 85-86-87 минута футболистите правят спринтове сякаш сега започват мача. Тук аз съм спокоен. Въпросът е да вдигнем майсторството, както казах. Но ако продължаваме така да работим, ще дойде моментът, в който да вкараме. Разбира се, трябва и малко късмет за това нещо“ – коментира наставникът.

„На дневен ред е утре тренировката, която е много важна за мен. Тя за някои ще бъде възстановителна, за други – много тежка. От там нататък ще мислим. По-важно е утре да се възстановим както трябва“ – каза още той.

„Не мога да ви кажа в момента за контузените играчи и състоянието им“ – обясни треньорът.

На въпрос дали се е почувствала умора у играчите и затова са играли по-прибрано през второто полувреме Хубчев обясни подробно: „Казвам го съвсем честно. Сигурно някой няма да ми повярва, а и не искам всички да ми вярват. Това си е чисто психологическо състояние, в което отборът изпада, ясно е, че играем срещу силен отбор. Ясно е, че играем срещу силен съперник. Автоматично се дърпаме назад. Без някой да дава такива указания. Това е нормално състояние. В ситуацията, в която се намираме, с не толкова много точки, е нормално така да се реагира. Но в никакъв случай това не е умора. Подписвам се. Това е мое виждане.“

В края той бе попитан и за състоянието на Джери Ситое. „При него проблемът са документите и се надявам още в сряда да може да играе“ -завърши Хубчев.