Боев: „Ще вземем нашето на финала“

Председателят на Съвета на Директорите на „Берое“ Боян Боев говори специално пред beroe.tv след класирането на финал за турнира за Купата на България. Вижте какво сподели той:

– Г-н Боев, вече сме на финал. Коментарът Ви за срещата?
– Изиграхме едно по-слабо първо полувреме, обаче второто взехме нашето. За мен сме по-добрия отбор и имаме определено място на финала.

– Труден път извървя „Берое“. От загубите през есента, до представянето сега и финал. Каква е тази магия?
– За мен не е магия, а е страшно много работа. Аз съм го казвал много пъти, че това се дължи на спортно-техническия щаб. Благодаря и на футболистите, защото и те са доказали и продължават да доказват с труда си, че наистина тези успехи са плод на колективна работа, много работа и само работа.

– Ще бъдат ли възнаградени футболистите по друг начин за класирането на финала?
– Мисля, че емоционално са достатъчно добре възнаградени. Има си вътрешни правилници и всичко е уредено там.

– Предстои мач финал след около 2-3 седмици. Отборът ще се готви изцяло за този мач. Остават ли мачовете за първенството на заден план?
– Според мен, не. Трябва да говорите и с Хубчев, но съм убеден, че ще ви каже същото и той. Всички мачове ще си ги изиграем. Разбира се, концентрацията ще е към 15 май, но това няма да ни попречи да си изиграем на топ ниво мачовете в шампионата и да качим стълбичката още. Засега сме на осмо място, но смятам, че може и по-добре. Шестото място е напълно постижимо.

– Изправяте се на финал с отбора на „Левски“, който също тази година търси отличие – ако не в шампионата, то поне за Купата на България. Труден мач ли предстои за „Берое“?
– Ние също търсим Купата. За нас също е важно. Определено е труден мачът и ще бъде труден, но да стигнем до там. Смятам, че ще се раздадем и ще си вземем нашето.