Хубчев: „Сега става тежко за футболистите“

Старши треньорът на „Берое“ говори пред медиите след края на двубоя между „Берое“ и „Хасково“, спечелен от „зелените“ с 3:2. Той не бе доволен от видяното, но си го обясни с тежките тренировки и горещото време. Вижте какво още сподели Хубчев.

 
„Не съм доволен от този мач. Единственото по-сериозно извинение са тежките тренировки и може би времето. Не е сериозно с това да се оправдаваме само. Като че ли първото полувреме беше по-добре, но може и по-добре.“ – каза Хубчев.

„Подготовката е единственото оправдание. Аз нямам какво да кажа. Вчера тренирахме много здраво. Подготовката върви засега добре.“ – допълни той.

„Има идеи за трансфери. Съвсем резонният отговор е че селекцията е отворен процес.“ – каза още треньорът.

„Аласан Н’Диайе игра халф тук в България в „Локомотив“ (Пловдив). Иначе е формиран като футболист на позицията централен защитник и искахме да го видим и там. Кога ако не сега в тези контроли?“ – сподели още специалистът.

„Тайна е кои играчи искаме и няма как да обявим постове. Търсим играчи на всички позиции – ако са добри и отговарят на условията ни сме готови да вземем футболисти на всеки един пост. Важното е да са добри футболисти и да пасват на стратегията и колектива на „Берое“. Няма значение цвета на кожата им – дали е черна, бяла, дали идват от чужбина или от България.“ – обясни Хубчев.

„Още няколко дни ще тренираме тук до лагера. Ако си спомняте и след първия мач ви казах – сега става тежко и наистина е така. В интерес на истината и при двата отбора си лича тежестта. Аз лично очаквах това. Сега 4-5 дни може би ще стане още по-тежко. На 1 юли заминаваме за Тетевен, където ще играем три контроли. Също много сериозни.“ – сподели наставникът.

„Вероятно ще пробваме Н’Диайе като централен защитник и срещу по-сериозни противници.“ – допълни той.

„За Георги Андонов докторът ме увери, че се надява в понеделник да се включи с отбора. Мапуку е във Франция, където се върна във връзка с документите си. Пристига тази нощ. Той също има малък проблем, но доколкото знам ще тренира с отбора. Владимир Зафиров не тренира от два дни, тъй като има температура.“ – каза Хубчев относно футболистите, които не взеха участие в мача.

„Казвам го един път и ви моля да не ме питате повече за него. Венцислав Христов остава в „Берое“. Иван Караджов и всичките момчета, които виждате тук остават в „Берое“. Това, че в някой сайт от време на време се появява, че този отива в ЦСКА, а другият отива в „Левски“ – коментирайте тези неща помежду си. Тези момчета, които са тук всички се подготвят на 100%. По-коректно ще е да ги попитате тях сега.“ – завърши Хубчев.