Хубчев: „Доволен съм, но има и грешки“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред камерата на beroe.tv след победата на „Берое“ с 3:0 над „Монтана“. Той изрази задоволството си от резултата, но не скри, че има и забележки към възпитаниците си. Вижте какво още сподели специалистът.

 

„Като резултат би трябвало да кажем, че сме доволни. Видях някои хубави, доста хубави неща, но аз лично гледах повече за грешките. За съжаление ги допускаме още и трябва да продължаваме там да работим. Старанието обаче е на ниво.“ – обобщи срещата Хубчев.

Той не пожела да уточни дали има предвид конкретни грешки в отбрана или в офанзивен план: „За грешките говоря комплексно, а ще уточним със самите футболисти конкретно какво имам предвид. Най-много се виждат грешките в защита. Ако някой сбърка отпред трудно ще му се направи забележка или ще каже: „Голяма грешка“. Трябва много да работим. Затова сме и тук. В следващите няколко дни ще има повече такива тактически упражнения.“

Хубчев внесе яснота и около зaбележката си за физическото състояние на футболистите след мача с „Хасково“ миналата седмица: „Забележката беше малко по-особена. Ако срещу „Хасково“ можеше да се търси някакво оправдание, то това беше умората. Днес беше като че ли по-добре, но те са свикнали вече с тази умора. Аз така ги видях. Бяха като че ли по-свежи. Особено 50-60 минути бяхме доста добре, но може и по-добре.“

„За мен е нормално плануваното като подготовка до тук. Горе-долу е добре. Много съжалявам за Георги Андонов и Атанас Зехиров, които са контузени. Всяка изгубена тренировка е много за тях. Игор Джоман няма проблем. Така преценихме за днес, но е здрав и тренира добре.“ – каза още треньорът.

„Казах няколко пъти – и първата контрола срещу „Литекс“ и сега срещу „Левски“ дразнителят като че ли е по-голям, но ние имаме други неща да гоним, а не контролите. Резултатите разбира се, че са важни, особено срещу големите отбори, защото самочувствието се покачва след такива победи. Но като цяло друго търсим. Аз съм доволен от всички контроли досега, защото дори и днес стана много здрав мач в рамките на феърплея.“ – допълни специалистът.

Той похвали и условията на комплекса в Тетевен: „Знаем условията от много време. Знаем ги от няколкото дни, които прекарахме тук преди финала за Купата през 2013 година. Никаква изненада. Перфектно е и времето и терена, и условията вътре в хотела.“

„Не търсете някакъв мотив в това, че някои играчи са играли повече днес. Така сме преценили. Някои имаха проблеми в предишните 1-2 дни и тренировки. Няма значение кой колко е играл.“ – обясни Хубчев.

„Аз ще им кажа на Мапуку и Христов мнението ми за представянето им заедно на терена. Имам доста забележки. Особено в дефанзивен план. Знаем как играят напред и двамата, но аз много държа и на защитата и ще искам много повече от тях. Иначе като отношение и в офанзивната част от играта беше добре.“ – завърши треньорът на „Берое“.