Апкарян: „Най-важен е колективът“

След победата над „Левски“ с 3:0 в приятелска среща от лятната подготовка на „Берое“ събеседник на beroe.bg бе помощник-треньорът на „заралии“ Левон Апкарян, който сподели своите впечатления както за днешния двубой, така и относно лагера на тима в Тетевен.

 

– Г-н Апкарян, мнението Ви за този двубой?
– Като цяло това е една поредна контрола в нашата подготовка. Смея да твърдя, че момчетата се раздадоха максимално, а игрово бяхме по-добри от „Левски“, но това е само една приятелска среща. Много от нещата, които търсихме, се получиха като разнообразие в стила и имаше пълно себераздаване. От друга страна имаше понякога и брак в нашата игра и неща, които трябва да подобряваме.

– В края на срещата имаше грозни сцени – сблъсъци между футболисти, а след това фенове нападнаха автобуса на „Берое“. Коментарът Ви?
– Може би противникът беше изнервен като цяло от получения резултат и играта, защото не им давахме много възможност да разгърнат своя потенциал. Вероятно това ги изнерви и затова реагираха по този начин.

– „Берое“ отново е тук, на базата си в Тетевен и утре подготовката продължава с пълна сила. Какво планирате оттук насетне като подготовка?
– Трябва да подобрим все повече и физическото, и игровото състояния. Най-важното е колективът, защото когато имаме един силен такъв, тогава отборът на „Берое“ ще бъде още по-силен. Това са неща, върху които всеки ден работим.

– Харесаха ли Ви момчетата днес физически?
– Самият резултат го показва и затова смея да твърдя това. Нямаме забележки. Всеки един играл днес можеше да вдига нивото все повече и повече.