Липенски: „Доволни сме от отбора“

Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски говори пред камерата на beroe.tv ден преди началото на първенството в „А“ група за „зелените“. В неделя, 20 юли, от 20:00 часа „Берое“ приема „Черно море“. Вижте какво сподели Липенски за подготовката и предстоящия мач.

 

– Г-н Липенски, може да се каже, че предсезонната подготовка приключи. Казвали сте като треньорски екип, че държите на нея. Доволни ли сте от работата, която свършихте с футболистите и оценките ви в кондиционно отношение?
– Подготовката протече на няколко етапа съвсем нормално според това, което бяхме щрихирали и начертали и което желаехме. Това се получи. Най-вече благодарение на добрата разбираемост в треньорския щаб и в съблекалнята.

– Доволни ли сте от новите попълнения и как се включиха те в отбора?
– Аз мога да говоря общо за целия екип. Отделно няма да говоря за отделните футболисти. Целия отбор се включи много дейно. Всеки даде нужното и според възможностите си. Така че според нашите очаквания всичко мина нормално.

– Сезонът започва в неделя. Появи се лека истерия в публичното пространство и феновете предвид положителните резултати в контролите. Какви са вашите реални очаквания за новото първенство?
– Аз се радвам. Не бих казал, че е истерия. Има приповдигнато настроение в нашите привърженици и нашата публика, но нека ние най-напред като професионалисти да стоим здраво стъпили на земята и да оценим моментното състояние на отбора и какви са нашите цели в бъдеще. Пак се повтарям, че подготовката протече така както ние желаехме. Резултатите не дават 3 точки в крайна сметка. Но показаното кондиционно и като тактическа и техническа дисциплина и подготовка, както и физическа подготовка е нормално.

– Първият мач е срещу „Черно море“. Това е отбор, който играе традиционно малко по-трудно. Какви са очакванията за двубоя?
– Аз не съм много фен на минали резултати, традиции и т.н. Футболът е една игра, която се мени постоянно, еволюира постоянно. Не помня толкова предишните мачове, но знам, че по мое време, когато аз бях на терена ми беше най-лесно да вкарвам срещу „Черно море“. Мач като мач. Първи мач е и ни се иска да влезем с десния крак в първенството. Всичко е нормално – момчетата имат настроение и всичко е както трябва да е.

– Има ли хора, които със сигурност пропускат двубоя?
– Георги Андонов на 100%. Не знам за моментното състояние на Стефан Спировски какво е, тъй като се самоконтузи преди два дни и още не сме разговаряли с доктора, за да видим какво е състоянието.