Преди „Литекс“ – „Берое“

Утре, 3-и август „Берое“ гостува на „Литекс“ в Ловеч в двубой от III кръг на „А“ професионална група с начален час 20. Главен арбитър е Стефан Павлов от Бургас.

Тимът на „Берое“ проведе последните си тренировки на тридневен подготвителен лагер в планинското градче Тетевен, където „зелено-белите“ бяха отседнали в началото на месец юли.

В изминалите две срещи от „А“ група „беройци“ завършиха наравно 1:1 с тимовете на „Черно море“ и „Ботев“ (Пловдив), а утре излизат за първа победа срещу тима на „Литекс“, който до момента има в актива си две поражения от ЦСКА и „Локомотив“ (София) и се намира в дъното на таблицата, докато „заралии“ са на седма позиция с две точки.

Стефан Павлов от Бургас е главен арбитър на срещата, а негови помощници ще са Мартин Маргаритов от Пловдив и Николай Христов от Бургас. Разположени в близост до двете футболни врати ще бъдат арбитрите Георги Йорданов от Габрово и Никола Атанасов от Велико Търново, а четвърти съдия е Станимир Илков от Бургас. Николай Лилов от София е дежурен делегат на срещата, а оценка на съдийството ще постави Георги Нарлев от Силистра.

В изиграните досега 26 срещи на ниво „А“ група между двата отбора „заралии“ са постигнали 6 победи и 6 равенства, а са отстъпили в 14 двубоя. Головата разлика е 26:46, в полза на „оранжевите“.