Преди „Славия“ – „Берое“

Утре, 16-и август, „Берое“ гостува на „Славия“ в София в среща от пети кръг на „А“ професионална футболна група. Началният час на двубоя е 18, а главен арбитър Георги Кабаков от Пловдив.

В тима на „Берое“ няма контузени или наказани състезатели и Петър Хубчев ще разчита на най-доброто в утрешния сблъсък в столицата.

В изминалия IV кръг на „А“ група „заралии“ надделяха с 2:1 над „Левски“ след две попадения на Жуниор Мапуку, а „белите“ от София отстъпиха с 1:0 от „Локомотив“.

След четири изиграни срещи „беройци“ заемат осмо място с 5 точки, а „Славия“ е на шесто със същия точков актив, но по-добра голова разлика.

Топреферът Георги Кабаков е главен арбитър на утрешната среща. Ще му помагат Атанас Бозев от Пловдив и Валентин Добрев от Сливен. В близост до двете футболни врати ще бъдат разположени Никола Попов и Александър Костадинов, и двамата от София. Четвърти арбитър е Димитър Стоилов от Кюстендил, Христо Ботев от столицата е дежурен делегат на БФС, а оценка на съдийството ще постави Илонка Джалева от София.

Утрешният двубой е под номер 96 в историята на „А“ група, като досега „заралии“ са записали 32 победи, 18 равенства и 45 поражения. Головата разлика е 113:172, в полза на „Славия“.