Гаджев: „Можем повече“

Старши треньорът на младежкия отбор на „Берое“ до 21 години Иван Гаджев бе събеседник на beroe.tv след първата победа за сезона над тима на „Славия“ с 2:0. Наставникът бе видимо доволен от показаното и не пропусна да сподели, че вижда израстване в отбора в психологическо отношение. На вашето внимание e пълното интервю с Иван Гаджев.

 

– Честита победа! Коментарът Ви за двубоя?
– Благодаря! Много важна победа за нас. Второто полувреме играхме малко по-слабо от първото, когато се доближихме до начина, по който искам да се представяме. Винаги можем повече. Важна бе победата за нас, за да си повярват малко момчетата. Радвам се и аз, че я постигнахме.

– Споменахте, че искате повече от отбора. Какво е то?
– Повече увереност. Тези момчета могат да комбинират по-добре, да пресират по-добре, да създават повече положения и вкарват повече голове. За жалост това не се получава. Надявам се да придобием нужната увереност след такива победи и да потърсим това в първенството като игра.

– Срещу „Левски“ също не изиграхме лош двубой, но какво не ни достигна там в сравнение с днес?
– Повтарям – увереност, самочувствие. Излизаме на „Герена“ и не си вярваме, че можем да вземем победата. Двубоят започна добре за нас, бързо ни обърнаха, но това не означава, че трябва да навеждаме глави и да ни „пада гарда“. Надявам се в следващите мачове да показваме повече хъс. Между впрочем, днес играхме с много характер и спортна злоба. Бяхме много агресивни и при единоборствата. Искахме победата повече – затова спечелихме мача.

– Отдавате ли този хъс и спортната злоба днес на това, че излязохте срещу отбор, заемащ челните места в класирането?
– Не се бях интересувал на кое място са били в класирането. Това е без значение. Нашият отбор може да бъде равностоен да всички в групата, а лошото е, че имаме някакъв психологически проблем в мачовете с „Левски“ и „Литекс“, които завършиха с доста разгромни загуби. Принципно изпитваме проблем и срещу „Лудогорец“. Надявам се тогава да сме откъм самочувствие по-добре и да покажем по-уверена игра.

– След седмица излизаме срещу „Хасково“. Очакванията Ви?
– За победа. Първо за добра и организирана игра, да подчертая и се надявам по този начин да постигнем победа.