Хубчев: „Може да е нескромно, но загубихме две точки“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред медиите след равенството 1:1 като гост на „Лудогорец“ в Разград. Ето какво сподели той пред камерите.

 

„Достойно се държахме. Смея да кажа, колкото и нескромно да звучи, че загубихме две точки. Така видях нещата.“ – сподели Хубчев.

„Правилно сте видели, че пресирахме рано. Така искахме да играем – малко по-смело. Мисля, че се получи в по-голямата част от времето.“ – допълни той.

„Повече са от пет минути в които загубихме трите точки. Но не бих казал, че умората или някакви други неща са причина. Знаем срещу кой играхме. Много бързо работят футболистите на „Лудогорец“ с топката. Второто докосване също е много бързо. Подвижни са. Те ни принудиха да се върнем малко по-назад, но аз ще повторя за втори или трети път, че според мен се държахме доста мъжки.“ – обясни специалистът.

„Смените не са тактически. И двете момчета имаха жълти картони и беше въпрос на няколко минути, за да ги изгони съдията и това беше причината за смяната им, а не че не сме доволни.“ – каза още Хубчев.

Верен на принципа на „Берое“ да не се конфронтира медийно със съдиите Хубчев отказа да коментира жълтите картони в мача. „Коментарът на жълтите картони оставям на вас.“ – обясни наставникът на „заралии“.

На въпрос дали „Берое“ ще диктува модата Хубчев остана на земята отвръщайки: „Вие като журналисти имате право да правите такива оценки след всеки мач, но в нашия клуб и нашия отбор е забранено това да се прави. Ние трябва да поработим още доста.“

„Няма да имаме почивка. Ще почиваме само утре (б.р. – днес). След това ще направим един мини-лагер 4-5 дни и ще направим една контрола със Созопол в петък. След това следващата седмица ще има нормален тренировъчен цикъл.“ – сподели треньорът.

Той отдели време да честити класирането на „Лудогорец“ в Шампионската лига и да заяви позицията на „Берое“: „Може би сега тук е момента и аз съвсем официално да поздравя „Лудогорец“ за постижението през седмицата. Това е голям успех. Тези наши пожелания са без всякакви уговорки. Ние няма да подкрепяме „Стяуа“, „Ливърпул“ или „Реал“. Стискаме палци и се радваме за това, което направиха тези момчета. От моя гледна точка, поне от както аз съм в „Берое“ те най-много проблеми са имали с нас не само на терена, а и извън него и ще продължават да имат. Но наистина това, което правят като клуб и отбор е нещо невероятно. Ние от сърце като клуб ги подкрепяме без да има други уговорки. Радваме се и ще стискаме палци да стигнат по-напред.“

Запитан дали нивото на другите отбори също се е вдигнало според него Хубчев обясни: „Смея да кажа, че нивото на другите отбори се вдигна също. Тук има микрофони на авторитетни медии, но аз смея да споделя без притеснение, че за съжаление все още външни фактори влияят макар и по-малко. Колкото по-бързо се отървем от такива, толкова по-добре. Смея обаче да кажа, че нивото на футбола се е вдигнало поне малко, колкото и да е рано за такава оценка.“