Преди „Ботев“ (Пловдив) – „Берое“

„Берое“ гостува на „Ботев“ в спортен комплекс „Ботев 1912“ в пловдивския квартал Коматево утре, 24-и октомври, в среща от XIII кръг на първенството, а главният абтирът Вихрен Манев от София ще даде първия съдийски сигнал точно в 16 часа.

Самир Аясс, Георги Костадинов и Атанас Зехиров страдат от контузии и нямат да бъдат на разположение на старши треньора Петър Хубчев. Извън групата за двубоя ще остане и французинът Крис Гади, който в сблъсъка срещу „Черно море“ в неделя получи червен картон, а дисциплинарната комисия на БФС му отреди наказание от 5 срещи и глоба от 3000 лв.

В изминалия кръг на „А“ група „беройци“ претърпяха неприятно поражение като гост на „Черно море“ във Варна с 4:0, а тимът на „канарчетата“ отстъпи с 3:1 на „Локомотив“ в София.

Преди изиграването на текущия 13-и кръг на първенстовто „заралии“ заемат трета позиция с актив от 21 точки, а „Ботев“ са седми с 18.

Софиянецът Вихрен Манев ще бъде главен рефер на утрешната среща, а ще бъде асистиран от Веселин Мишев, Иво Колев, Мартин Стоименов и Калин Людмилов, и четиримата от столицата. Четвърти съдия е Николай Ангелов от Самоков, дежурен делегат на БФС столичанинът Николай Колев, а работата на съдиите ще оцени Йордан Иванов, отново от София.

Предстои 85-ата „Битка на Тракия“ на ниво „А“ група, като досега „заралии“ имат 30 победи срещу 33 такива от страна на „жълто-черните“, а 21 са срещите, завършили без победител. Головата разлика е 109:133, в полза на „Ботев“.