Костадинов: „Трябва да търсим грешките в нас“

След загубата с 3:1 от „Ботев“ пред камерата на beroe.tv застана завърналият се след контузия Георги Костадинов. Вижте какво сподели той.

 

– Жоро, първо как се чувстваш?
– Чувствам се добре. Щом съм взел участие в мача се чувствам добре. Не съм в най-доброто си състояние. Но има време да навляза в топ форма.

– Как видя мача с „Ботев“?
– Смятам, че беше напълно равностоен до червения картон. След това после нямаше как да отреагираме на страничните фактори, които повлияха на срещата.

– Казваш, че до червения картон създадохме дори повече положения. Във Варна също беше така. Но като че ли има и липса на късмет или на концентрация. На какво отдаваш пропуските?
– Не може всеки път да се оправдаваме с липса на късмет и концентрация. Трябва да търсим грешките в себе си. Може би трябва да тренираме по-усърдно в тренировъчния процес, за да може в следващия мач ако имаме положения колкото днес да реализираме поне част от тях.

– „Берое“ играе открит футбол, но губи. Според теб може ли да променим тактиката и да търсим сигурност назад?
– Въпреки, че играем атрактивен футбол, смятам, че имаме достатъчно сигурност и в дефанзивен план. Това, че в последните два мача допуснахме доста голове не значи нищо. Повечето от тях бяха плод на индивидуални грешки. За първите 10 мача смятам, че отборите нямаха чисти положения срещу нас. Трябва да продължаваме по начина по който сме играли досега.

– След двете поредни загуби идва пореден важен мач с „Литекс“. Какво очакваш от този двубой и ще успеете ли чисто психически да се настроите за него?
– Психически играем добре. Надявам се да имаме повече късмет и да вземем трите точки, които отново да дадат началото на една победна серия.