Преди „Берое“ – „Литекс“

„Берое“ се изправя срещу третия във временното подреждане „Литекс“ в последен двубой от XIV кръг на „А“ група утре, 3-и ноември, в Стара Загора. Главният арбитър на срещата Георги Йорданов от Габрово ще даде първия съдийски сигнал точно в 17:45 часа.

Утрешният сблъсък с „оранжевите“ пропускат наказаните Крис Гади и Игор Джоман. Футболисти с контузии в лагера на Петър Хубчев няма и специалистът ще разчита на най-доброто.

В миналия XIII кръг на първенството „Берое“ отстъпи като гост на „Ботев“ в Пловдив с 1:3, а „ловчанлии“ надделяха с 4:2 над състава на „Локомотив“ (София).

Преди изиграването на всички двубои от настоящия XIV кръг „зелено-белите“ заемат пета позиция с актив от 21 точки, а „Литекс“ са трети с точка повече.

Георги Йорданов от Габрово ще бъде главен арбитър на двубоя утре вечер, а освен него главни действащи лица ще бъдат и Пламен Георгиев от Плевен, и Павлин Михайлов от София. Допълнителни рефери в близост до двете футболни врати ще са Стефан Апостолов от Благоевград и Георги Игнатов от София, а четвърти съдия е Георги Тодоров, отново от столицата. Емил Табаков е делегат на БФС, а работата на реферите ще оцени Георги Виделов, и двамата от Бургас.

„Берое“ и „Литекс“ излизат за 28-и път един срещу друг в историята на „А“ група, като досега „заралии“ са записали 6 победи срещу 15 такива на „ловчанлии“. 6 са и двубоите, завършили наравно. Последната среща между двата тима датира от 3-и август тази година, когато „Литекс“ се наложи с 2:1. Численото превъзходство при отбелязаните попадения е на страната на „оранжевите“ – 48:27.