Преди ЦСКА – „Берое“

Утре, 21-и март, от 17 часа „Берое“ гостува на ЦСКА в двубой от първи кръг на плейофната фаза на шампионата. Главен арбитър на срещата е Цветан Кръстев от Варна.

В състава на „Берое“ няма отсъстващи футболисти поради дисциплинарни наказания, а единствените, които ще бъдат извън сметките на Петър Хубчев за съботния мач, ще са Димо Бакалов и Крис Гади. Елиаш изтърпя наказанието си от една среща и ще се завърне в групата на „беройци“.

В последния XXII кръг от редовния сезон „Берое“ завърши наравно 0:0 срещу състава на „Локомотив“ (София), а „армейците“ отстъпиха на „Ботев“ с 2:0 в Пловдив. След изиграването на 22 шампионатни двубои „Берое“ заема пета позиция с актив от 38 точки, а „червените“ от София са втори с 44.

Наряд за утрешната среща получи варненецът Цветан Кръстев, а при работата си ще бъде подпомаган от Диян Вълков, също от Варна, и Крум Стоилов от Благоевград. Допълнителни асистент-арбитри са Георги Димитров от Пазарджик и Драган Стоилов от Благоевград, а четвърти рефер е Димитър Димитров от Варна. Дежурен делегат на утрешната среща е Васил Василев от София а оценка на съдийството ще постави Илонка Джалева от София.

„Берое“ и ЦСКА ще се изправят за 96-и път един срещу друг в историята на „А“ група. 10 са победите на сметката на „заралии“ срещу 65 от страна на „армейците“, а 20 са двубоите, завършили без победител. „Берое“ постигна първата си победа на стадион „Българска армия“ точно преди две седмици, когато „старозагорци“ надделяха с 1:0 след попадението на Аласан Н’Диайе.