Костадинов: „С постоянство точките ще дойдат“

Халфът на „Берое“ Георги Костадинов говори след равенството 1:1 срещу „Литекс“ специално за клубната телевизия beroe.tv. Вижте какво сподели той.

 

– Жоро, първо мнението ти за този двубой?
– Смятам, че беше доста оспорван. Първото полувреме заложихме на контраатаката и на празните пространства, които се появиха след изгонването на нашия човек. Смятам, че се справихме добре и с това. Положенията пред нашата врата бяха сведени до минимум. Точката е най-малкото, с което си тръгваме от Ловеч.

– Наистина можем да съжаляваме за това, че не спечелихме три точки и то с 10 души в голяма част от двубоя. Като че ли по-чистите положения бяха за нас…
– Когато 80 минути играем с човек по-малко, създадем тези положения и в същото време допуснем пред своята врата само едно-две хаотични центрирания смятам, че имаме пълно основание да съжаляваме. Така е във футбола – един мач играеш по-добре, но губиш точки, в други срещи не си толкова добър, но печелиш точки. Трябва да продължаваме да показваме едно постоянство в изявите си и точките ще дойдат от само себе си.

– Как определяш цената на тази точка тук в Ловеч с оглед на всички двубои?
– Нас другите двубои не ни интересуват. Мачът бе по-скоро важен с оглед на това, че последния мач го загубихме. Затова за нас самите беше важно да покажем, че не сме в някаква криза, както се твърдеше. Ние си знаем как е в действителност. И предния мач играхме добре, просто допуснахме страшно груби индивидуални грешки. Сега показахме една добра игра и мисля, че следващия мач трябва да я потвърдим.

– Другата седмица идва много тежко гостуване – този път на „Ботев“ в Пловдив. Какво очакваш от този двубой?
– То леки двубои няма. „Ботев“ за мен са едни от най-стойностните отбори. Трябва да се отдаде заслуженото и на тях, тъй като те залагат на много млади български футболисти. Смятам, че ако покажем играта, която показахме днес, себераздаването и характера и добрата тактическа дисциплина имаме големи шансове да си тръгнем с три точки.