Пиргов: „Всичко е в наши ръце“

Вратарят на „Берое“ Илко Пиргов се отличи с добри прояви за равенството 1:1 срещу „Ботев“ (Пловдив). След срещата той застана пред медиите и сподели своето мнение за срещата.

 

– Как видя мача. До имахте шансове да победите, но изпуснахте трите точки. Можеше и да загубите…
– Да, според мен спечелихме една точка. Не знам. Като че ли малко съдията ни ощети при този двубой. Имаше фаул при техния гол срещу Веселин Пенев и червени картон с тези два жълти картона бяха малко пресилени – при първи два фаула веднага се дават картони. Според мен спечелихме точка с оглед на това как се разви мача.

– Имаше много положения пред теб. Успя да спасиш отбора. Това според теб крачка ли е към титулярното място?
– Аз затова съм дошъл тук – за да се боря. Нека треньорите решат кой да играе. Помогнах тук на отбора да спечели точка и това е моята работа – с каквото мога да помагам на отбора.

– С това равенство до каква степен шансовете на „Берое“ за Европа намаляват или оставате все още в играта?
– Според мен не са намалели шансовете. Имаме още доста мачове и всичко е в наши ръце. Надявам се следващия мач да постигнем първа победа в шестицата и да тръгнем с нея нагоре.

– Мачът е с „Лудогорец“. Виждаш ли или очакваш ли нещо по-специфично там?
– Ще дадем всичко от себе си и се надвам да победим вече. Време е според мен. Отборът върви нагоре. Вижда се възходящата линия, имаме добър колектив и според мен е време да спечелим първи мач в шестицата.