Липенски: „Резултатът е заслужен“

Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски говори пред медиите на традиционната пресконференция след мач. Вижте какво сподели той.

 

„За пореден път успяхме да докажем, че сме отбор и колектив с 10 човека и да постигнем един добър резултат срещу един много добър отбор, който този сезон се представя отлично, иска да играе футбол, стреми се по всякакъв начин да радва своите привърженици. Мисля, че с оглед на видяното и цялостната обстановка преди мача, по време на мача и след мача, мисля, че този резултат е заслужен.“ – каза Липенски.

„Стана ни навик, ние сме свикнали да играем вече с 10 човека. Даже сега малко късно го изгони Цветан Кръстев. Миналия мач 0:0 в София той изгони двама. Гледах го това положение. Мисля, че нашия футболист игра първо с топката. Чудно за всички ни е защо отсъди фаул в полза на отбора на „Ботев“ и вдигна картон.“ – обясни той.

Той говори и за пропуските: „Положенията – това е част от футбола. Изтървали сме, изтървахме и днес, и занапред ще изпускаме. Надявам се да се случва в по-малък процент в бъдеще.“

„От 20 години работя в Западна Европа и се бях зарекъл да не коментирам съдийството, но мина малко време и ще се изкажа. И „Ботев“ имат право, и ние днес имаме право. Защо обаче се получава така, че има различни критерии? Значи някъде нещо куца в цялата система.“ – обясни Липенски.

„Има още доста мачове. Изпуснатите точки няма да се наваксат и възстановят, но се надяваме и нашите преки конкуренти за Европа също да направят грешна стъпка.“ – каза още той.

„Бях в банята когато ме извикаха, не съм говорил още с Петър Хубчев. Нашият администратор ме помоли да дойда при вас и по най-бързия начин дойдох тук. Не сме имали време да говорим.“ – обясни Липенски на въпрос защо Петър Хубчев не се е явил на брифинга.