Апкарян: „Всички дадоха максимума“

Помощник треньорът на „Берое“ Левон Апкарян води днешния мач срещу ЦСКА от резервната скамейка заради наказанието на Петър Хубчев с лишаване от права да води отбора за червния картон получен срещу „Лудогорец“. Апкарян не сподели мнението, което се опитаха да наложат журналистите, че отборът не е търсил достатъчно победата и е бил доволен от точката. Вижте цялото изявление.

 

„Като цяло настройката ни днес срещу ЦСКА беше да излезем много агресивни, да търсим победата. Бяхме много ангажирани през първото полувреме. Поставяхме противника под натиск, но всъщност ЦСКА стояха също много добре на терена. Имаше много тактика в двубоя и изчакване. От наша гледна точка хубавото е че имаше динамика, имаше себераздаване за пореден път. Смея да твърдя, че всички дадоха максимума в днешната среща. Да, сигурно с една победа щяхме да отидем много напред, но това са такива мачове, в които ако единия отбор сгреши, другия печели.“ – обобщи мача Апкарян.

Той отговори подробно на въпрос на журналист според когото отборът е бил доволен с равния и не е търсил достатъчно победата: „Както виждате още в първите минути имаше не една и две атаки с Нсреко, с Наско Зехиров, но липсваше завършващия удар. Този мач беше по-различен. Има други тактически мачове, в които изчакват в собствената половина и може да се реши в последния момент. Това са футболни неща. Предприехме риска, излизахме, искахме да се надиграваме, но нека не забравяме тук, че ЦСКА въпреки проблемите са един не лош отбор. Като казвате, че е останало убеждение, че не сме търсили победата – въобще не беше така. Смените – на мястото на Жоро Андонов влиза нападател, свежи хора. Аласан Н’Диайе знаете, че много мачове е решил накрая с дълги топки. Така сме преценили. В никакъв случай не сме търсили задоволство от равенството, защото знаем, че във футбола който търси равен мач обикновено губи.“

„Трябва да не се съглася с вас. Вашите въпроси търсят нещо специално. Футболно, нагледно и в детайли е малко по-различно какво се случва във всеки мач от вашата работа, която изпълнявате. ЦСКА също нямаха чисто положение. Така е във футбола. Гледайте и други първенства – не винаги може да доминираш и да биеш. На нас също ни се искаше тези хора да ги зарадваме, но това е футбола. Най-хубавото е че всеки дава максимума и се раздава.“ – завърши треньорът, който води „Берое“ днес заради наказанието на Петър Хубчев.