Иванов: „Много важен успех“

Капитанът на „Берое“ Иво Иванов също даде своето мнение след успеха над „Литекс“ с 3:1 специално за beroe.tv. Ето мнението му.

 

– Иво, колко ценен е този успех за „Берое“ имайки предвид, че вече сте на второ място в класирането?
– Много важен, труден мач. За радост успяхме да го вземем с доста единоборства, доста изсипани топки и от двата отбора, но радващо е, че успяхме да го вземем. Този мач беше като финален за нас, но сега идва още по-важен. Първо трябва да се възстановим добре и тогава да мислим за другия двубой.

– Надиграхте или надхитрихте „Литекс“?
– Мачът тръгна добре за нас, после те взеха инициативата и играха по-добре, но накрая ги надхитрихме и заслужено победихме. Радвам се, че през седмицата ръководство, треньори и фенове ни казаха, че са с нас и това ни помогна днес за самочувствието и играта.

– Не беше ли прекалено нервен мач, първото полувреме почти не се игра футбол?
– Нормално. В края на сезона всеки мач е много важен и много нервен. Не се игра футбол. Предпочитам да не се играе футбол, но накрая да сме в евротурнирите.

– Предстои мач с „Ботев“, който също се очертава да е нервен. „Берое“ през този сезон няма успех в трита мача с пловдивчани. Очакванията ти?
– „Ботев“ е доста силен отбор, с добри футболисти. Мисля, че ще дойдат тук да играят футбол. Трябва да се подготвим добре, нашите треньори ще ги разузнаят през седмицата. Чакаме труден мач,  добър отбор са.

Използвани са въпроси и на други медии