Хубчев: „Нямаме забележки към момчетата“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред журналистите на традиционната пресконференция след мач след двубоя срещу „Литекс“. Вижте какво сподели той.

 

„Ако трябва да бъда честен мисля, че излъгахме противника, но това за мен е още по-голямо майсторство. И това говори много – в такива мачове се изграждат още повече характерите. За борбата, за желанието, за себераздаването е излишно да споменавам – всеки път го казвам пред вас – знаем ги тези момчета вече достатъчно добре и ако можем още малко майсторство да добавим можем да развием отбора още. Но чистосърдечно този път щастието беше на наша страна.“ – обобщи мача Хубчев.

„Моля ви да говорим за съдиите, защото ще кажа нещо, за което после ще съжалявам доста дълго време.“ – сподели той.

„Мапуку почувства някаква болка след мача в София и явно е дало отражение това. Той се въплъщава в общата картина – желанието му е достатъчно добро – може да развива някои качества още, но като желание може да се каже, че пасва доста добре. И аз имам желание за доста неща, но само с желание…“ – обясни специалистът.

„Това желание за победа и в такива мачове, в които е ясно, че отборът е с не по-лоши качества от нашите и с не по-лоши футболисти от нашите е важно желанието. Ние днес бяхме с малко повече желание от „Литекс“. Това е разковничето, което ни донесе три точки днес. Тези момчета се раздават не само този мач. Каквито и критики да чувам и да чета и на каквито и идиоти и олигофрени да четем изказванията за мен това е истината. Като желание и мотивация нямаме никакви забележки към момчетата.“ – каза още той.

„Това желание не е от днес за утре или от преди три седмици, че да го съхраняваме. Мисля, че доста време стана, тъй че този ми е най-малкия проблем, да ви кажа честно. За мен сега другото е по-важно – възстановяването, дали има контузии, тренировките през седмицата, а за това даже и не говорихме. Ако ви кажа колко пъти съм говорил за желанието и мотивацията, което ви е направило и на вас впечатление тази седмица и по начина по който говорихме сигурно ще ми се изсмеете и ще кажете, че трябва да е съвсем друго. Но начина по който играха тези момчета пък доказват другото за мен – че са истински.“ – сподели Хубчев.

На въпрос дали все още очаква Станислав Костов да вкара най-важният гол Хубчев отвърна: „Чакаме го все още. Включи се, но още не е вкарал гол.“