Пиргов: „Заслужена победа“

След края на срещата пред клубната телевизия застана Илко Пиргов. Ето как видя победата над „Литекс“ стражът на старозагорци.

 

– Коментарът ти за двубоя? Ценен успех за „Берое“ и второ място в класирането…
– Според мен като, че ли малко по-голямо беше напрежението в този двубой, в смисъл зарядът, който имаше. Но съм щастлив, че спечелихме и то абсолютно заслужено. „Литекс“ не ни изненадаха с нищо, само изритани топки и разчитаха на високия си централен нападател, които да ги отклонява наляво и надясно. Заслужена победа на нашият отбор.

– Изключително нервен мач. Смяташ ли, че напрежението на края си каза думата и успя да ви помогне да вземете трите точки?
– На нас последните ни няколко мача са все такива, трябваше да ги вземем на всяка цена. Щастлив съм, че показахме характер и успяхме да ги вземем, въпреки че понякога не се получават нещата на терена и става трудно, в края на сезона и умората си казва думата. Но мисля, че се справяме с напрежението, днес го показахме и успяхме да спечелим този важен мач за нас.

– Вдигнахте летвата още по-високо – второ място. От какво зависи да задържите и да запазите това класиране?
– Надявам се да продължим с добрите игри. Сега предстои още по-важен мач – с „Ботев“ във вкъщи. Надявам се да продължим с добрите игри и с малко късмет и спортен шанс да спечелим този двубой.