Пиргов: „Проявихме характер“

Рожденикът днес Илко Пиргов направи пореден силен двубой с екипа на „Берое“. След победата над „Ботев“ (Пловдив) с 2:1 стражът сподели мнението си пред камерата на beroe.tv

 

– Преди всичко, честит рожден ден, Илко! Пожелаваме ти да бъдеш жив и здрав!
– Благодаря за пожеланието!

– Коментарът ти за двубоя?
– Тежък мач. „Ботев“ са добър отбор и играят качествен футбол. Ние дадохме всичко от себе си, бяхме максимално затруднени, но в крайна сметка успяхме да се поздравим с победата. Времето също бе тежко, но проявихме характер и взехме този важен мач.

– На какво отдаваш импулсивната ви игра след полученото попадение, когато в рамките само на 5 минути успяхте да постигнете пълен обрат?
– Като че ли полученият гол малко ни „посъбуди“. Топлото време също оказа влияние върху нас, но след допуснатият гол заиграхме по-агресивно. Заслужено стигнахме до победата.

– Темата за медали коментира ли се в съблекалнята?
– Отиваме в Разград, за да се надиграваме срещу „Лудогорец“ и излезем с добър резултат оттам. Лошото е, че не всичко зависи от нас, но трябва да спечелим двубоя там. Ние, като футболисти, също искаме да спечелим и да си оставим имената тук. Дано да имаме късмет в последния кръг и да спечелим медали.

– Поглеждайки към статистиката, имахте повече чисти голови положения. На какво отдаваш фактът, че не успяхте да ги реализирате по-рано и да си осигурите победата по-лесно?
– Не знам, но понякога се случва така – да имаш само едно положение и да го вкараш или обратното, да имаш много, а да не можеш да ги реализираш. Двуостър мач се получи, „Ботев“ отбелязаха първи, но съм щастлив, че имахме спортен шанс да обърнем резултата.

– Напоследък играете много силно срещу „Лудогорец“. Смяташ ли, че тази тенденция може да се запази?
– Надявам се, но това мога да кажа единствено след мача. Искаме да излезем с добър резултат след този двубой.

– Мач за всичко или нищо е мачът в Разград?
– Всички последните двубои са такива, така че нищо ново за нас. Ще дадем всичко от себе си, за да завършим с добър резултат срещу „Лудогорец“.

– Каква оценка би дал за отминаващия сезон?
– Като свърши сезона, ще ви дам такава. Сега не бих искал да коментирам това.

Използвани са въпроси и на други медии.