Пиргов: „Заслужавахме победа днес“

Вратарят на „Берое“ Илко Пиргов говори пред медиите след равенството в Разград. Той изрази учудването си от думите на Георги Кабаков след отсъдената дузпа, а след това сподели и мнението си за сезона и мача. Вижте цялото интервю.

 

– Илко, заслужен ли беше този хикс срещу шампиона?
– Според мен заслужавахме победата в този мач. Нормално е че според мен „Лудогорец“ не бяха напълно мотивирани. Бяха станали шампиони 2-3 кръга преди края. Според мен заслужавахме победата и за точката „Лудогорец“ могат да благодарят на съдията.

– Неговото съдийство как ще го коментираш?
– Не знам. На вас дузпа ли ви се стори. Не знам, защото според мен няма никаква дузпа. Аз играя първо с топката, той свири първо фаул срещу мен, а след това отсъжда дузпа. Не знам каква беше причината да свири тази дузпа. На мен ми намига и ми вика: спокойно, втори сте, ЦСКА спечели срещу „Литекс“. Това му бяха думите. Не знам – вие можете да прецените.

– Второ място. Очаквахте ли в началото на сезона, че в края „Берое“ ще вземе сребърните медали. Като че ли никой не ви вписваше в сметките…
– Ние сме нямали някаква особена цел да станем втори. Ние самите като футболисти си поставихме цел да се класираме колкото се може по-напред. Щастлив съм и радостен съм, че успяхме да станем втори в първенството и да участваме в Лига Европа.

– Твоите очаквания за представянето в Европа?
– Надявам се на късмет при жребия първо. Дано ни се падне някакъв по-преодолим отбор като за начало – да натрупаме малко самочувствие. Надявам се на пълноценна подготовка и да зарадваме феновете.

Използвани са въпроси и на други медии.