„Берое“ 2003 спечели Купа „Дженерали“

Децата на „Берое“, родени през 2003 година спечелиха футболния турнир за купа „Дженерали“ в Стара Загора. Възпитаниците на Венелин Сивриев не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и триумфираха с отличието след три победи и без допуснат гол.

Турнирът е част от националната програма „Децата и футболът“. Организатори за Асоциацията на българските футболисти, БФС и община Стара Загора. Събитието е под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

През тази година участие в надпреварата взеха 8 отбора, разделени в две групи.  В група „А“ попаднаха съставите на „Берое“, „Чирпан“, „Ботев“ (Гълъбово) и „Арсенал“ (Казанлък), а в група „Б“ – „Розова долина“ (Казанлък), „Миньор“ (Раднево), „Стара Загора“ и „Олимпия“.

В първият си мач „Берое“ 2003 разгроми със 7:0 връстниците си от „Чирпан“, а след това се справи с лекота и със състава на „Ботев“ (Гълъбово) с 4:0.

Днес от 12 часа се проведе финалната среща в турнира между съставите на „Берое“ и „Розова долина“, завършила с успех на старозагорци с 2:0. И двете попадения реализира Цветомир Цанев.

В малкият финал „Ботев“ (Гълъбово) победи „Стара Загора“ с 2:0 и остана трети.

По традиция след финалната среща се състоя церомонията по награждаването. Всички участници получиха футболна екипировка и топки. Бяха раздадени и индивидуални награди. Венелин Сивриев спечели приза за най-добър треньор, Михаил Стоянов бе избран за най-добър защитник, а Цветомир Цанев спечели две индивидуални отличия – за най-добър състезател и за голмайстор с 6 попадения.

beroe2003_generali_3