„Берое“ 2006 втори на „Орлета къп“

Децата на „Берое“, родени през 2006 година останаха на второ място в детския турнир „Орлета къп“ в Пазарджик. Във финалната среща „Берое“ и „Ботев“ изиграха най-стойностния и оспорван мач от надпреварата, с обрати и много емоции, но в крайна сметка с победата с 3:2 се поздравиха пловдивчани.

Турнирът в Пазарджик се провежда за втора поредна година. Организатор е местният ДФК „Орлета“, а срещите се проведоха на градския стадион „Георги Бенковски“. Участие взеха 8 отбора, разпределени в две групи. Жребият отреди съперници на „Берое“ да са съставите на „Национал“ (София), „Марица“ (Пловдив) и „Бригада“ (Димитровград). В другата група попаднаха съставите на домакините от „Орлета“ и пловдивските „Ботев“, „Локомотив“ и „Векта“.

В груповата фаза възпитаниците на Иван Желев записаха три победи – 6:0 над „Марица“, 4:2 над „Национал“ и 4:1 над „Бригада“ и заслужено се класираха за финала срещу победителя от другата група – „Ботев“.

Финалната среща предложи истински емоции. Резултата откриха „канарчетата“, но с две попадения на Георги Стоянов беройци стигнаха до обрат. В края на срещата пловдивчани успяха да реализират две попадения и спечелиха турнира с 3:2.

След края на финалната среща се проведе церемонията по награждаването, като първите три отбора получиха купа и медали. Георги Стоянов от „Берое“ бе определен за най-добър нападател, който успя да вкара 5 попадения в надпреварата.