Хубчев: „Не се притесняваме за картотеките“

Старши треньорът на „Берое“ изказа своето мнение пред официалния сайт на клуба по повод информациите, че двама играчи на „зелените“ не са получили картотека от БФС за участие в Лига Европа. Ето какво сподели треньорът:

– Г-н Хубчев, в медиите излезе информация, че двама играчи на „Берое“ не са картотекирани днес за Лига Европа. Вярно ли е това и има ли повод за притеснение?
– Да, това е така, но повод за притеснение у нашите привърженици не бива да има. Доколкото разбрах има някакъв технически проблем. Все пак това е първи ден за картотекиране и не е последен. Има възможност за корекции и думите, че тези играчи няма да играят в Лига Европа, са спекулации. Едно е важно и аз съм сигурен, че документите на всички наши играчи са изрядни. Те са подготвени от спортни юристи и хора в клуба, които са с дългогодишен опит в работата с тези документи. В случая няма проблем и на дневен ред не стои въпросът дали ще бъдат картотекирани играчите или не.

– Ако все пак това се случи, ще бъде ли удар по отбора липсата на тези играчи?
– За да привлечем тези футболисти, значи разчитаме на тях, но аз съм сигурен, че картотеките ще са факт в най-скоро време. Всички наши играчи ще бъдат на разположение, ако говорим документално.

– Според някои заглавия и изказвания всичко това е направено умишлено от служители на БФС и с някаква цел. Склонен ли сте на подобно мнение?
– Не! Не допускам въобще подобно нещо. Дори не съм си и мислил такива неща.

– Нека разберем и актуалните неща около отбора. Утре е първата контролна среща от подготовката. Тренирате вече почти седмица. Доволен ли сте на този етап и как протича самата подготовка?
– Това е по-голямото ми притеснение. Знаете, че времето е кратко за нашите разбирания и недостатъчно. Тренираме вече четири дни. Аз съм доволен от старанието и влагането на момчетата в тренировките. Важно е, че към този момент нямаме контузии и дано това остане така. Та подготовката ни е притеснението, а не картотеките. Надявам се отборът да продължи в същия дух и момчетата дадат своя максимум. Ние събрахме много добри играчи към този момент, но сега предстои и трудната задача да направим от тях отбор, защото селектирането на класни футболисти не е равносилно на добър отбор. Ние искаме да запазим и надградим онзи дух, воля и себераздаване от всички, което бе през изминалия сезон. Да бъдем като юмрук. Искаме да сме още по-сплотени, още по-задружни, да играем с настроение за победа във всеки двубой. Да бъдем „Берое“.