Хубчев: „Видя се кой иска да играе“

След победата над „Дунав 2010“ (Русе) с 4:2 пред медиите говори старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев, който сподели своето мнение за срещата и всичко около състоянието на отбора преди първия двубой на европейска сцена, който ще се състои след по-малко от седмица.

 

– Г-н Хубчев, мнението Ви за този двубой? Доволен ли сте от видяното?
– Не съвсем. Около 70-75 минути играхме отговорно, както трябва, но след това ясно се видя, че подценихме работата. Това не може да се случва обаче. Видя се, че и не всички се влагат максимално.

– Доволен ли сте от беговото и физическо състояние на момчетата, което съблюдавате по време на контролните срещи?
– За нас беше ясно и така бе планувано, че много изморени щяхме да влезем в този мач. Но с оглед на малкото време, с което разполагаме, знаехме, че е така. Въпреки тази умора не всички стиснаха на 100% зъби, а всъщност в такива моменти се вижда кой наистина иска да играе.

– В кондиционен аспект ще бъде ли готов отборът за следващата седмица за първия официален мач?
– Казах го вече няколко пъти. Аз имам малко по-други разбирания за физическата подготовка. Ще видим и ще направим всичко възможно да времето, с което разполагаме, да бъдем в това. Съвсем честно казано, трудно ще изкараме 90 минути в темпото, което искаме.

– Имате ли вече в главата си титулярен състав или е рано още?
– Не. Рано е.

– Появиха се спекулации, че Пламен Тенев е преминал под наем в „Спартак“ (Плевен). Така ли е наистина и каква е ситуацията с него?
– Той е на проби там и ако го одобрят, ще бъде преотстъпен до Нова година. Аз лично смятам, че на годините си и в ситуацията той трябва да играе непрекръснато. В „Б“ група смятам, че е оптималното ниво, с което да придобие малко повече игрово време. Доколкото разбирам, „Спартак“ е сериозен клуб и има сериозна организация, като искат да постигнат нещо повече. Дано да го харесат.

– Какво Ви е впечатлението от Дамян Трифкович?
– Той бе контузен два-три дни. Не беше това, което очаквахме. Може и по-добре. Аз съм го видял и затова остана толкова дълго време. Може би контузията, може би притеснението, че за първи път излиза в мач. Общо взето е добър футболист.

– А остава ли в „Берое“?
– Зависи от финансовите претенции?

– Каква е ситуацията с Георги Каранейчев?
– По всяка вероятност той няма да остане при нас, но с една скоба. Ние сме доволни от това момче. Въпрос на преговори с мениджъра му.

Използвани са въпроси на други медии