83-годишен фен пропътува 5000 км за „Берое“

Това е Христо Сакънтиев. Той е на 83. Снимката го показва на стадион „Централен“ в Клайпеда. Христо бе един от феновете, които си платиха 170 лв., качиха се на автобус и изминаха 5000 км (по 2500 във всяка посока) тръгвайки в ранните часове на нощта във вторник и прибирайки се в ранните часове на неделя, за да видят първата победа на Берое в Европа от 35 години насам.

Христо е един от онези хора, чийто живот е изцяло отдаден на „зелените“. Историята още помни как преди 30 години той и още един бероец от неговия набор предприели почти двудневно пътуване до Петрич с влак, за да гледат мача на Берое с Беласица. Попитайте го примерно за головете на Жеков с зеления екип и ще го чуете да разказва с най-големи подробности цял ден и цяла нощ, при това с такъв патос, че все едно сега ги виждате.

„Герои са беройците в автобуса, които пропътуваха това разстояние от любов към клуба. Привърженици като бай Христо доказаха какво е да обичаш и подкрепяш любимия отбор навсякъде, където и да играе. Този човек нито веднъж не каза „спрете за тоалетна“ или „гладен съм, жаден съм“. Беройския му дух го е крепил през целия път, настроението му не бе помрачено и от загубата на телефона му в Будапеща (още на отиване в първия ден от пътуването). Факт за който разбрахме едва на влизане на българска земя.“ – разказаха ни фенове, които пътуваха с Христо.

Огромен респект към него и към всички онези, които предприеха това екстремно пътешествие. „Берое“ ви благодари за безрезервната подкрепа не само в този мач, а и във всички останали! Желаем ви и при следващите такива да се прибирате уморени, но с широки усмивки от европейските успехи на Берое.

Надали е случайно, че когато се е родил Христо Сакънтиев „Берое“ е ставал точно на 16 години. Напомняме ви, че тече кампания за дарения за отпразнуването на стогодишния юбилей на организирания футбол в Стара Загора. Нека всички заедно дарим малко, за да направим един незабравим беройски празник през май 2016 година. Подробности как да дарите можете да намерите тук.