Делев: „Головете са благодарение на отбора“

След края на срещата реванш с „Атлантас“ (Литва) пред медиите застана авторът на хеттрик днес Спас Делев. Предлагаме ви мнението му.

 

– Днес хеттрик, попадение и в първия мач. Общо взето силно започваш сезона с фланелката на „Берое“?
– Важно е, че побеждаваме, не е важно кой вкарва головете. Важно е отборът да играе силно, да направим един добър колектив, за да може да побеждава както в следващия мач така и в бъдеще.

– Петър Хубчев нееднократно заяви, че времето за подготовка не е било достатъчно и че е нормално да има и спад в играта ви. Вие как се чувствате самите играчи на терена?
– Мисля, че двата мача ги изиграхме на добро ниво. Надявам се след всеки изминал мач да се чувстваме все по-Gдобре. Наистина времето за подготовка беше малко, но се надявам, че с мачове и тренировки ще успеем да влезнем в най-добрата си форма.

– Четирите ти попадения в двете срещи показател ли са, че си се сработил с отбора и ще жънеш успехи с „Берое“?
– Колективът е най-важното нещо в един отбор. Ако не сме един колектив, ако не са моите съотборници, които играем като едно цяло, аз няма да вкарам тези голове. Тези попадения са благодарение на тях, аз няма как да излъжа целия отбор и да вкарам.

– Още след първия мач, когато победихте поинтересували се от „Брьондби“, какви футболисти имат, как играят?
– Доста хора ме спираха по улиците и едва ли не отписваха втория мач с „Атлантас“. Виждате, че днес пак ни беше доста труден мача. Радвам се, че не ги подценихме, изиграхме мача както трябва и победихме. От утре ще мислим за „Брьондби“.

– Ще ви тежи ли, че ще изиграете два мача в рамките на една седмица?
– Преди малко казахте,че подготовката ни е била доста кратка. Надявам се по най-бързия начин да се възстановим от този мач и мисля, че ще излезем мотивирани в мача срещу „Брьондби“ и ще успеем да победим.

 

Използвани са въпроси и на други медии