Хубчев: „Тежък мач“

Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред медиите след равенството с  „Монтана“. Ето какво сподели той:

 

„Много тежък мач за нашия отбор. Противникът беше доста добре организиран дълбоко в своята половина, чакаше контраатаки, през първото полувреме имаше две възможности. През второто полувреме играхме по-добре нашата игра, не оставихме възможност на съперника за контраатака, бяхме по-концентрирани, но пък не успяхме и да вкараме. Мисля, че все повече и повече такива мачове ще трябва да играем и трябва да свикваме с това“, заяви в началото наставникът.

„Не, в никакъв случай нямаше подценяване от наша страна.  Аз не мога да кажа, че момчетата не проявиха желание или характер. Особено второто полувреме беше по-добре и по-мотивирано, но в никакъв случай подценяване“, допълни Хубчев.

„Правилникът налага да играе Стивън Петков. Много е рисковано да даваме оценка от един официален мач на футболист на 19-20 години. Ако се върнем и видим какво е преживяло това момче, колко време не е играл в такъв мач … мисля, че той е човека който най-малко трябва да коментирам или критикувам“, каза още старши-треньорът.

„Аз си позволявам да не се съглася, че сме разчитали само на центрирания. Но е нормално след като имаме здрав централен нападател да има и центрирания. Но ние имаме и няколко други човека, които също играят добре с глава. От друга страна физическото състояние не е такова каквото аз искам да е и каквото винаги е било при положение, че имаме време да се подготвим нормално. Времето е такова, че нямаме 2-3 дни да тренираме здраво. Ето, утре тръгваме за София. Ясно е, че тези мачове ще подобрят от само себе си това състояние, но пък от друга страна видяхте кой бавеше, кой му се схващаха краката. Аз не видях на футболист на „Берое“ да му се схванат краката или пък да забави темпото умишлено“, коментира треньорът.

За финал наставникът бе запитан за предстоящият реванш срещу датския „Брьондби“: „Резултатът от първия мач дава голямо предимство на „Брьондби“, но нека да видим как ще го изиграем този мач.“