Хубчев: „Трябва да рискуваме, за да продължим“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред микрофоните и камерите преди излитането на „Берое“ за Копенхаген за двубоя-реванш срещу датския „Брьондби“. Вижте мнението на наставника преди мача.

 

– Г-н Хубчев, трудна задача за „Берое“ какво очаквате от реванша?
– Като знаем резултата от първия мач трябва да бъдем по-агресивни когато се защитаваме и разбира се много по-често да атакуваме. Така или иначе трябва да вкараме гол ако искаме да продължим.

– Може ли да кажем, че „Берое“ ще рискува до край в този мач?
– Премерено – да.

– В трите мача в Лига Европа заложихте на едни и същи футболисти. Можем ли да очакваме някаква промяна в този мач?
– Не много.

– Два не толкова добри последни мача за „Берое“. Очакваме да видим новото лице на „Берое“…
– Наистина както казахте е ново лице. Ако сравняваме отбора с този от миналата година – в някои мачове има 7 човека, които за първи път играят и са от тази година в „Берое“. Ясно е че когато двама или трима липсват от един отбор и са заменени от други се говори, че е нов отбор. Какво да кажем за такъв брой. Преди всичко време ни трябва. Лично за мен не ни стига малкото време, което имахме за подготовка.

– Очакваме ли нови попълнения в състава? Виждаме, че в нападение нещата не са чак толкова добре.
– Не знам кое ви кара да правите такива генерални изводи. Сам казахте, че са на база два мача. Как не са добре не знам. Преди тези два мача пък бяха добре. Всичко е възможно, но не на всяка цена.

– Можем ли да отдадем липсата на гол в тези два мача най-вече на това, че в тази фаза именно има най-много нови попълнения и най-много нови футболисти в момента се стиковат в нападение?
– Точно. Ако така разсъждаваме, момчетата от съвсем скоро играят заедно. Не знаят какво точно трябва да правят в определения момент. Както казахме, времето ще работи за нас.

– Можем ли да говорим за умора преди този мач?
– Аз не съм усетил такова нещо. Лично също имах някакви притеснения, но не съм го усетил нито в тренировка, нито в мача. Ако вземем последния мач с „Монтана“ не знам кой отбор изглеждаше по-уморен. Имаше 5-6 схващания на краката и нито едно от тях не беше на футболист на „Берое“. Не съм усетил умора, но имам някакви такива притеснения. Разбира се, че за кратко време трябва да изиграем още няколко важни мача и умора ще има.

– По-студеното време в Дания притеснява ли ви?
– Да ни притеснява? Напротив. Би трябвало да ни радва. Много по-трудно се играе при тукашните температури.

– Имате ли някакви проблеми с контузени футболисти?
– Не, нямаме. Всички са здрави.

Използвани са въпроси и на други медии.