Преди „Локомотив“ (Пловдив) – „Берое“

Утре, 26-и юли, „Берое“ гостува в Пловдив на местния „Локомотив“ за двубой от II кръг на „А“ група. Срещата е с начален час 21 и ще бъде ръководена от Станислав Ставров от Велико Търново.

В тима на Петър Хубчев няма наказани или контузени футболисти и наставникът ще разчита на всички свои възпитаници за утрешния сблъсък.

Двубоят се състои едва два дни след завръщането на отбора от Дания, където в четвъртък „беройци“ премериха сили с „Бьрондби“ и злощастно отпаднаха след нулево равенство там.

Дни по-рано, в първия кръг на „А“ група пък „заралии“ отново завършиха наравно 0:0 срещу новака „Монтана“ в Стара Загора, докато пловдивските „железничари“ отстъпиха на „Славия“ с 0:3.

Преди изиграването на утрешната среща „Берое“ заема седмо място в подреждането с актив от една точка, а „Локомотив“ е на последна позиция без точков актив.

Станислав Ставров от Велико Търново получи наряд да ръководи утрешната среща. Негови първи помощници ще бъдат съгражданите му Георги Дойнов и Милен Арабаджиев, а четвърти рефер е Мартин Ангелов от София. Допълнителни асистент-съдии са Георги Давидов от Велико Търново и Петър Доровски от София. Делегат на БФС е Марин Раковски от София, а работата на съдиите ще оцени Евгени Геров, отново от столицата.

Билетите за фенове на „Берое“ ще бъдат 10 лв.

На ниво „А“ група досега са се състояли 80 двубоя между двата отбора, като досега „заралии“ са надделявали 25 пъти, а 40 са пораженията, нанесени от „железничарите“. 15 са срещите между двата отбора, завършили наравно. При головата разлика е 137:88 в полза на „Локомотив“.