Хубчев: „Трябва да държим топката по-сигурно“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев изказа мнението си за мача във флаш интервю за Diema sport, телевизията излъчила мача. Вижте какво сподели той.

– Г-н Хубчев, поздравления за победата. Нека чуем вашите възгледи за този двубой?
– Мисля, че заслужено взехме три точки. И то съвсем заслужени, особемо ако вземем предвид второто полувреме, в което очакванията бяха, че ще сме много изморени. Ние показахме, че тактически стоим добре. Игрово обаче има много много какво да се желае особено ако погледнем първото полувреме. Мисля, че в средата трябва да стоим много по-добре и да държим топката много по-сигурно.

– Върху това ще работите предполагам в близките седмици. Направи впечатление факта, че доста често атакувахте чрез дясната зона където бе младият бранител на „Локомотив“. Целенасочено ли беше това?
– Не. В никакъв случай.

– Много често се изказва мнението, че са изравнени силите в „А“ група. На вас ви предстоят сравнително лесни мачове поне на хартия, тъй като не се изправяте срещу опоненти за титлата. Плюс или минус е фактът, че този изморен „Берое“ след мачовете в евротурнирите сега среща сравнително по-непретенциозни отбори?
– Първо, много се заблуждавате като казвате, че очаквате мачове срещу непретенциозни съперници. Прав сте, че силите са страшно изравнени и съм сигурен, че следващите мачове ще го покажат това. Според мен това ще бъде едно много много интересно първенство. А колко изморен е отбора на „Берое“ се видя второто полувреме. Умората си е умора, обаче тя се преживява един-два дни и продължаваш. Ние имаме едно предимство, че вече нямаме такива мачове и ще имаме малко време да работим. Но виждам много дефицити в игрови план за съжаление.

– За втори мач заложихте на Стивън Петков заради новото правило, което налага включването на такъв играч. Според Вас, от ролята на специалист кое качество и коя част от играта си той трябва да развие, за да бъде полезен на първия отбор?
– Аз бих попитал кое не трябва да развие. Много трябва да развие – почти всички.

– С цели седем нови футболисти сте в състава. Как върви тяхната интеграция?
– Правилно сте видяли. Ние досега не сме се оплаквали и не сме коментирали. Просто го приемаме като даденост. В действителност имаме 5-6-7 на моменти нови футболисти. Това на практика е абсолютно нов отбор. Направихме си нашите изводи и знаем защо сме го направили. Знаем какво ни очаква. Сигурен съм, че времето ще работи за нас. Търсим още един или двама футболисти, такива каквито имаме в представите си, но го приемаме и продължаваме и то в много важни мачове.

– Появиха се информации за Валери Домовчийски. Заинтересован ли е в действителност „Берое“ от този нападател?
– Сега чувам от вас.

– А за Иван Стоянов?
– Също.