Преди „Берое“ – „Пирин“

Утре, 2-и август, „Берое“ посреща новака в шампионата „Пирин“ (Благоевград) в среща от III кръг на „А“ група. Двубоят е с начален 21 и ще бъде ръководен от Мартин Стоименов от София.

Касите на стадион „Берое“ ще отворят точно в 19 часа, а билети за срещата също може да се надбавят и посредством системата на eventim, като повече относно организацията относно двубоя можете да намерите тук.

Единственият контузен в лагера на „беройци“ е Венцислав Василев, който няма да попадне в сметките на наставника Петър Хубчев за утрешния двубой. Всички останали футболисти са готови и ще бъдат на разположение на старши треньора.

В изминалия втори кръг на шампионата „беройци“ надделяха с 2:1 като гост на „Локомотив“ в Пловдив, а ден по-късно „благоевградчани“ като домакини отстъпиха с 0:3 на „Славия“.

Преди изиграването на третия кръг на шампионата „Берое“ заема трета позиция с актив от 4 точки, а „Пирин“ е осми с един пункт.

Мартин Стоименов от София е главен арбитър на утрешния двубой, а лайнсмени ще бъдат Николай Стайков, също от София, и Георги Георгиев от Самоков. Допълнителни асистент-рефери са столичанинът Георги Игнатов и Валентин Станчев от Сливен, а четвърти съдия е Милен Арабаджиев от Велико Търново. Делегат на БФС е Юри Стоименов от Кюстендил, а оценка на работата на арбитрите ще даде Петър Петров от Велико Търново.

Утрешният сблъсък между двата отбора е 41-и в историята на „А“ група, като досега победите на сметката на „заралии“ са 16 срещу 13 от страна на „Пирин“. 11 пък са двубоите, завършили без победител. Головата разлика е 56:39, в полза на „старозагорци“.