Том: „По-чистите положения бяха наши“

Халфът на „Берое“ Евертон Джилио – Том изигра първи пълни 90 минути с фланелката на „зеленоте“ в „А“ група за този сезон. След срещата той застана пред камерата на клубната телевизия beroe.tv. Вижте как видя мача бразилецът.

 

– Коментарът ти за този двубой?
– Труден мач. Играхме цял мач с човек по-малко. Честно казано мисля, че загубихме две точки днес. По-чистите положения бяха за нашия отбор – две греди, две-три опасни ситуации. Много трудно е да се играе с човек по-малко при тази жега. Мисля, че отборът заслужава поздравления, защото игра много сърцато днес. Една точка в София не е лошо, но мисля, че най-реалният резултат беше да си тръгнем с три.

– Първи пълни 90 минути за теб за „Берое“. Как се чувстваш?
– Не очаквах, че ще ми се наложи да играя 90 минути с човек по-малко. По-трудно ми беше. Трябваше доста повече тичане. Липсва ми игрови ритъм и това е нормално. Мисля, че с мач на мач това ще става по-добре. Като цяло раздаването беше добре.

– Как се чувстваш физически, защото реално беше оставен без твоя партньор в халфовата линия и имаше еднакво много задачи в офанзивен и дефанзивен план?
– Когато си с човек по-малко не само средната линия, а целия отбор трябва да тича повече и да компенсира липсата. Мисля, че целият отбор днес тича доста и си помагахме. мисля, че затова заслужихме да бием в този мач.

– Какви са очакванията ти за следващия мач срещу „Черно море“? Вероятно ще си титуляр отново предвид червения картон на Елиаш. След това идва и мач с „Ботев“.
– Треньорът решава кой ще играе и кой не. Ако трябва да играя съм готов да помагам. Който и да дойде в Стара Загора ние трябва да играем за три точки. Отборът тази година има амбиции и трябва да мислим само за победа.

Използвани са въпроси и на gong.bg.