Хубчев: „Как бихте се чувствали на мястото на футболистите?“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори подробно пред медиите след равенството 1:1 срещу „Черно море“ в мач от V кръг на „А“ група. Вижте цялото изявление на специалиста.

 

„Моето мнение е че първото полувреме изиграхме доста добре мача. Имахме достатъчно положения да вкараме още голове. Само една контраатака и миг невнимание ни лиши от трите точки. Не мога да обвинявам нито един от момчетата, че е подходил несериозно към този мач.“ – обобщи мача Хубчев.

„Прави ли ви впечатление, че той и извади много положения? Ако за всяка една грешка сменяме футболисти… Ако искате правете вие състава. Не взимате под внимание това, което е направил предишните мачове, а отбелязвате леки грешки в днешния и предлагате веднага да го сменяме. По принцип има сигурно 2000 треньора. Със сигурност някои от тях са може би по-добри от нас, но ние тренираме момчетата, ние ги познаваме добре, ние им вярваме, знаем в какво състояние са и ние решаваме. Това е.“ – коментира той на въпрос дали е видял грешката на Макенджиев при гола.

„Просто не се получи. Може би изравнителния гол и тази контраатака ни съкрушиха. Но като цяло в края на мача ние се опитахме пак да върнем още един гол, но не се получи. Аз разбирам намека в повечето ви въпроси и мненията на специалистите тук, но очакванията са невероятно големи. Аз обаче твърдо знам за какво става въпрос. Тук едва ли не се очаква да станем шампиони. Аз познавам добре тези момчета, имаме осем нови, от които 6-7 играят. Колко ли не мнения чухме за някои отбори, които правят наистина нови отбори. Ние само тренирахме и продължаваме да го правим и мълчим. Вижте вие колко нови момчета влизат в отбора и понякога със смените колко започват и колко влизат. Не е много лесно.“ – сподели наставникът.

„Търсим нови футболисти според нашите възможности, но не е много лесно. Търсим играчи, които ще ни помогнат според нас, защото ние също имаме ограничени възможности.“ – каза Хубчев.

„Салим Керкар може да дойде в Стара Загора, но е малко вероятно да започне да тренира през октомври. След такава тежка контузия реално трябва да очакваме да го видим на терена ако всичко е нормално след подготовката за втория полусезон.“ – обясни той.

„Няма да коментирам съдийството. Коментирайте го вие.“ – категоричен бе Хубчев.

„Венци Стефанов няма да коментирам.“ – допълни той.

„Видях това писмо на БФС относно играча до 21 години. Всъщност да ви кажа честно аз не се интересувам от тези неща. Има достатъчно хора в клуба, които са информирани и ни казват какво можем да правим, какво трябва да правим и какво не трябва да правим. Ние се съобразяваме с този правилник. За всичко друго мога да говоря без микрофоните.“ – обясни треньорът на „Берое“.

„Разбира се, че всеки юноша може да влезе в клуба. Щом са в мъжкия отбор могат да влязат по всяко време. Ако наредбата бъде променена… Аз доколкото знам не може да бъде променена в движение. Пак казвам, че мен тези неща не ме интересуват. Този човек често споменава моето време. На нас ни е казано какво можем да правим и какво можем да не правим и ние се съобразяваме с този правилник. Другото са хубави материали за вас.“ – допълни той.

„За „Ботев“ мисля, че ще бъде готов Венци Василев.“ – каза Хубчев.

„Още не сме изиграли това първенство, за да говорим за формата. Мисля, че напрежението е голямо във всеки един мач. Не знам дали това е начина за развитие на млади български футболисти и дали това е удачния вариант. Според мен има и по-удачни варианти, но така или иначе това е формата и ние се готвим за него.“ – обясни той.

Той обясни и разговорът, който проведе с около 5-6 човека от публиката, които обиждат във всеки мач всички играчи и треньори на клуба: „Относно разговорът ми с определени хора от публиката след мача не мога да кажа, че е имало напрежение. Това са айде да не кажа нормални разговори, но… всеки един е специалист и треньор и всеки има свое мнение, това е нормално. Ние сме казали, че напрежение трябва да има. Ако някой не е готов да работи под напрежение няма да е добре. Вие как ще реагирате ако наш футболист, на „Берое“, тръгва да играе и тези хора започват да го псуват веднага. Как ще реагирате вие? Или ако вие сте футболиста как ще влезете да играете? Добре ли ще се чувствате? Ще искате ли? Ще можете ли да се преборите и да дадете всичко от себе си за отбора? Това вече е въпрос на култура, която я няма тук на стадиона, за съжаление.“

„Не мисля, че има нужда от такива срещи. Аз го отчитам това като грешка. Аз видях много позитивни и коректни мнения и изказвания, но простотията взима връх. Мисля, че няма нужда от такова нещо – това ще бъдат 20-30-50 различни мнения. Какво да направя? Да се съобразявам с всеки?“ – каза още Хубчев.

На провокативен въпрос относно това дали има лично отношение към Мапуку, примесен с личното мнение на журналиста, че смените се представят по-слабо от конгоанският нападател, както и за качествата на тези футболисти, треньорът, който стана четвърти в света през 1994 година, отговори: „Не виждам смисъл да коментирам въпроса ви. Не знам колко сте запознат, но явно сте много далече от отбора и отношението вътре. Не може да се говори за лично отношение към никой. Мапуку, Иво Иванов, Милисавлевич, който ще да е. Това е тенденциозен въпрос. Аз казвам, че не съм доволен от отиграванията на Мапуку. Въобще не съм доволен. Ако се върнем на един от въпросите по-рано няма как един футболист да влиза и още не стъпил на терена ти да започваш да го псуваш. Как да играе този човек? Ако вие сте на негово място как ще реагирате? За съжаление простотията е страшно голяма.“

„Сигурно „Ботев“ ще имат друго лице. Не мога да знам какво мисли треньора на „Ботев“. Всички знаем какви са тези мачове и не само този мач, а всички досега показват това напрежение за което говорите, че съществува в този формат. Не очаквам по-малко напрежение в мача с „Ботев“. А и както знаете този мач е малко по-специален за тези два отбора на базата на спортно съперничество.“ – завърши Хубчев.