Макенджиев: „През второто полувреме се адаптирахме към терена“

Стражът Благой Макенджиев днес бе отличен от зрителите на Diema Sport за играч на мача и минути след флаш интервюто на пистата той застана и пред камерата на beroe.tv, за да коментира равенството срещу „Ботев“ (Пловдив).

 

– Днес бе избран за „играч на мача“. Толкова ли трудна бе задачата ти?
– Трудна както във всеки друг мач. Няма лесно. Лошото е, че „Ботев“ създадоха толкова положение. Иначе мисля, че играем добре и не мога да се оплача от съотборниците си. Малко повече късмет ни трябваше за трите точки.

– В последните две срещи не успявате да вземете трите точки у дома въпреки добрата игра… На какво отдаваш това?
– Просто липса на късмет. В миналия мач допуснах аз грешка. Ако знаехме къде е проблемът, може би щяхме веднага да го намерим.

– През второто полувреме заиграхте с по-голям импулс и острота в нападание… Какво се промени?
– Може би се адаптирахме към терена тогава. През първото полувреме играхме по-мудно. Искахме да спечелим мача, но и незаслужено ни отмениха и гол.

– Предстои двубой с „Литекс“, един от отборите, заемащ място в челото на таблицата. Какъв мач очакваш там и колко жизненоважни биха били трите точки?
– Очаквам да отидем, да играем добре и здраво, както във всеки мач. С малко повече късмет се надявам да си вкараме положенията и да вземем трите точки.