Преди „Литекс“ – „Берое“

Утре, 29-и август, „Берое“ гостува на „Литекс“ в Ловеч в среща от VII кръг на „А“ футболна група. Главният арбитър на двубоя Георги Кабаков от Пловдив ще даде първия съдийски сигнал точно в 20 часа.

В щаба на „Берое“ липсват наказани футболисти за съботния сблъсък, а единствено под въпрос до последно ще е възстановяващият се от травма Атанас Зехиров.

В изминалия кръг на родния шампионат и „Берое“, и „Литекс“ записаха нулеви равенства съответно срещу „Ботев“ (Пловдив) в Стара Загора и срещу „Славия“ в София.

Преди изиграването на настоящия седми кръг на първенството „заралии“ заемат четвърто място с 10 точки, а „ловчанлии“ са две позиции по-напред и с 2 точки повече.

Георги Кабаков от Пловдив получи наряд да ръководи утрешната среща, а негови първи помощници ще бъдат Крум Стоилов от Благоевград и Емил Вангелов от Петрич. Допълнителни асистент-рефери са Ивайло Стоянов от Петрич и Стефан Апостолов от Симитли, а четвърти съдия е Тони Пандарски от Пловдив. Севдалин Петров е делегат на БФС, а Георги Нарлев от Силистра ще постави оценка на съдийството в утрешната среща.

Съставите на „Берое“ и „Литекс“ ще се противопоставят за 31-и път в историята на „А“ група, като досега „старозагорци“ са записали 8 победи срещу 15 такива от страна на „оранжевите“. 7 са двубоите, завършили без победител, а общата голова разлика е 33:50, в полза на „Литекс“.