Гаджев: „Успехът е дело на много работа“

След успеха на „Берое“ U19 с 3:1 над състава на ОФК „Пирин“ U19 екипът на клубната телевизия разговаря със старши треньора на победителите Иван Гаджев, който сподели своето мнение относно срещата и всичко актуално около своя тим.

 

– Г-н Гаджев, показахте добра игра днес. На какво отдавате съответно и закономерния резултат днес?
– Отдавам я на много работа по време на подготвителния период. Във всяка седмица за всеки мач се подготвяме изключително сериозно и момчетата са концентрирани. В офанзивен план се представихме много добре, отбелязахме три гола и създадохме още 4-5 много хубави голови ситуации. И головете бяха изработени добре, но мисля, че допуснахме доста лековати грешки при изнасяне. Така ни вкараха и гола. Допуснахме и няколко ситуации пред нашата врата, но смятам, че с течение на времето ще изчистим грешките.

– Две нови попълнения имате в състава си – Георги Георгиев и Марин Петров, а последният се отчете и с попадение. Вашето мнение за тях, наистина ли бяха полезни те за колектива днес?
– Да, бяха особено полезни. Това са момчета набор ’97. Особено и Марин Петров, който е нападател вече втори мач вкарва, в Ловеч също отбеляза изключително важен гол. Момче, което много бързо се развива, също като Георги Георгиев, централния защитник. Мисля, че това са добри попълнения за нашата школа.

– Миналата година с този набор работихте на областно ниво, а сега на държавно – как виждате конкуренцията сега и като цяло израстването на този колектив? Готов ли е той да посрещне следващите си съперници?
– Мисля, че все още не е толкова готов, колкото на мен ми се иска. Но до няколко месеца, до пролетния полусезон ще е преходен период, в който момчетата ще научат изцяло задачите си, които аз искам. Във всеки един мач ще им поставям съответно и моите изисквания. Надявам се, но ни трябва малко повече време, за да заприличаме на един добър отбор. Може би до края на полусезона ще се „лъкатушим“ – малко позитивни и малко не до толкова добри резултати, но от втория полусезон отново ще покажем лицето, което приляга на този отбор.

– Ивелин Илиев отново е в школата на „Берое“. Как такива момчета като него, които вече са играли на професионално ниво, допринасят за израстването на колектива?
– Виждате – допринесе с гол, допринесе с опита, който е придобил в мъжкия състав на „Верея“. В момента пък тренира с първия ни тим, което означава, че това момче идва с по-голямо самочувствие. Другите покрай него гледат защо той е там, какви качества има и работят за тези качества. Но на нас допринася с играта си като цяло и с манталитета, който показва на терена. Лично днес той ми хареса.