Хубчев: „Колективът донесе победата“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев сподели пред медиите на брифинга след победата с 1:0 над „Литекс“, че е доволен от победата и че тя е постигната благодарение на колектива и по-голямото желание. Вижте цялото изказване.

 

„Берое надделя в този двубой с големия колектив.“ – лаконичен бе в коментара си за мача Хубчев.

„Ако имате предвид смените и трите момчета, които влязоха дадоха максимума от себе си за доброто на отбора. Трябва да повторя, че победихме с по-голямото желание и с това, че бяхме като отбор.“ – обясни той.

„Цената на тази победа с три точки, които ние загубихме срещу други отбори. Ние всъщност загубихме много повече. Но тази победа не е нищо повече от три точки. Разбира се че е по-приятно да победиш срещу пряк конкурент, срещу отбор, който е афиширал шампионски амбиции, но в края на краищата са три точки. Трябва още веднъж да се каже тази максима, че отбор, който иска да бъде в челото трябва да побеждава и малките отбори. Аз не виждам толкова малки отбори в България. Напротив, всички са с изравнени възможности.“ – категоричен бе наставникът.

„Конкуретно ще е първенството при всички положения. Дали е правилно това е друга тема. Фактът, че всички мачове досега са оспорвани и ще има голяма конкуренция.“ – каза още специалистът.

„За нашия отбор мисля, че е добре, че идва пауза в първенството. Ще я използваме по начин, който няколко пъти вече сме използвали. Този план ни носи резултат. Ще има време за почивка, след това ще има и 4-5 дни, в които ще има много здрава работа. А два или три дни ще бъдем на лагер в Старозагорските бани и ще тренираме двуразово или триразово. Контрола е предвидена в събота, но ми е потвърдно на 100% срещу кой.“ – завърши Хубчев.