Делев: „При нас важното е колективът“

Голмайсторът за „Берое“ в мача срещу „Литекс“ Спас Делев бе избран от читателите на gong.bg и зрителите на Diema sport, телевизията излъчила двубоя, за играч на мача. Той получи наградата си и даде интервю пред репортера на Diema sport Димитър Тренев. Вижте какво сподели Делев.

– Честито и твоите впечатления от тази среща? Много труден мач, но стигнахте до трите точки…
– Благодаря за тази награда. Тя е изцяло за отбора, защото днес показахме мъжка игра, борихме се от първата до последната минута, и е радостно, че успяхме да вземем трите точки. Надявам се във всеки следващ мач да побеждаваме.

– Започна на върха на атката. Успя да реализираш и след извеждащо подаване на Елиаш. След това трябваше да се трудите и доста в отбрана. Както каза и треньора Петър Хубчев задружността в отбора е нещо, което трябва да бъде отличено.
– Да, към нас това е най-силното и най-важното, че има колектив. Мисля, че с него ще успеем за напред.

– Това, че сте вкарали само 5 гола от началото на сезона стимулира ли ви да бъдете по-агресивни тогава, когато търсите попадение?
– Да. Трябва да сме по-агресивни, да имаме всеки мач положения, които трябва да реализираме. Надявам се в бъдещите мачове да успяваме, защото твърде малко голове успяваме да бележим. Надявам се другите мачове да имаме късмет и да успяваме да побеждаваме.

– Не се притеснявате да се защитавате. Имаше доста дълги топки към теб. Как преценяваше ситуациите особено срещу Рафа Перез срещу теб, който във въздуха е доста стабилен?
– Днес така се получи, че повече се защитавахме. До гола стояхме добре, след това се дръпнахме назад, но радостното е, че успяхме да победим.

– Победа срещу „Лудогорец“ в следващия кръг ще ви даде възможност да излезете на върха. Готови ли сте на една такава стъпка?
– Сега ще си починем 2-3 дни, и след това ще имаме време да се подготвим достатъчно за мача. Надявам се да го сторим и в мача с „Лудогорец“ да излезем крайно амбицирани, да зарадваме нашите фенове и да успеем да победим.

– Предполагам ще споделиш с някой наградата, която получи. Би ли ни споделил кой е той?
– С целия отбор. Това е за целия отбор, а не само за мен.