Преди „Берое“ – „Лудогорец“

Утре, 12-и септември, от 20 часа „Берое“ посреща шампиона „Лудогорец“ в двубой от VIII кръг на „А“ футболна група. Таско Тасков от София ще ръководи съботния сблъсък.

Билети за срещата са в продажба в системата на eventim още от вторник, като цените на пропуските са 5 лв. за ученици и пенсионери и 8 лв. за всички останали. Повече относно организацията по двубоя можете да прочетете тук.

Десният бранител на „беройци“ Атанас Зехиров претърпя хирургическа интервенция от херния и ще остане извън сметките на наставника Петър Хубчев. Всички останали футболисти в лагера на „Берое“ са готови за утрешната среща.

По време на двуседмичната почивка в шампионата „беройци“ изиграха една приятелска среща срещу „Спартак“ (Плевен), загубена от „старозагорци“ с 0:3.

Седмица по-рано, в изминалия кръг на първенството „Берое“ надделя с минималното 1:0 над „Литекс“ в Ловеч, а „Лудогорец“ като домакин завърши наравно 1:1 със „Славия“.

Във временното подреждане „Лудогорец“ е водач с 14 точки, а „беройци“ са плътно зад тях с точка по-малко.

Съдийската комисия към БФС нареди Таско Тасков да бъде главен арбитър на утрешния двубой, а негови странични помощници ще бъдат Георги Славов от Плевен и Георги Дойнов от Велико Търново. Допълнителни асистент-съдии са Георги Йорданов от Габрово и Мартин Стоименов от София, а Андрей Николов от Плевен е четвърти рефер. Делегат на БФС ще бъде Владимир Николчев от София, а Петър Петров от Велико Търново ще постави оценка на съдийството.

Това ще бъде 11-ата среща между двата отбора на ниво „А“ група, а досега „беройци“ са записали една единствена победа срещу 6 такива от страна на „орлите“. 3 са двубоите, завършили без победител, а головата разлика е 6:18, в полза на „Лудогорец“.