Преди „Пирин“ – „Берое“

След двуседмична пауза „Берое“ подновява битките в шампионата с гостуване на „Пирин“ в Благоевград. Двубоят ще се състои утре, 19-и октомври, от 20 часа, а главен рефер на срещата е Георги Давидов от Велико Търново.

В изминалия кръг на „А“ група „заралии“ надделяха с 2:0 на „Локомотив“ (Пловдив), а „орлетата“ от Благоевград завършиха при нулево равенство срещу „Славия“ в София.

След изиграването на 11 шампионатни срещу „заралии“ заемат пета позиция в подреждането с актив от 17 точки, а „Пирин“ е на дъното на таблицата с едва 4 пункта и без записана победа за сезона.

Реферът Георги Давидов от Велико Търново получи наряд да ръководи утрешния двубой, като в съдийството ще му помагат асистент-арбитрите Милен Арабаджиев, също от Велико Търново, и Димитър Димитров от София. В близост до двете футболни врати ще бъдат разположени Петър Доровски и Тихомир Алексов, и двамата от София, а Пламен Хинков от Ловеч е четвърти рефер. Делегат на БФС е Юри Стоименов от Кюстендил, а Йордан Иванов от столицата ще оцени работата на съдиите в утрешната среща.

Отборите на „Берое“ и „Пирин“ излизат за 42-и път помежду си в историята на „А“ група, като досега „старозагорци“ са надделявали 17 пъти срещу 13 победи от страна на „орлетата“, а 11 са двубоите, завършили без победител. Головата разлика е 57:39, в полза на „благоевградчани“. Последната среща, изиграна между двата отбора, датира от 2-и август тази година, когато „беройци“ надделяха с минималното 1:0.