Макенджиев: „По-класният отбор сме“

Вратарят на „Берое“ Благой Макенджиев говори специално за beroe.tv след поредната суха мрежа. „Берое“ продължава да е отборът с най-малко допуснати голове в това първенство в „А“ група. Вижте какво сподели стража.

 

– Първо, мнението ти за този двубой?
– Тежък мач за нас. На мен ми се стори, че отборът е малко тежък. Може би времето ни повлия. Не излязохме толкова агресивно колкото се очакваше от нашия отбор. Второто полувреме не ми хареса изобщо. Можеше да вкараме още един гол, за да затворим мача. Накрая потреперихме, но за радост бихме.

– Старши треньора Петър Хубчев сподели нещо подобно. Но като че ли отвън се видя едно превъзходство. Явно вътре е било по-различно? У хората остана впечатление, че „Берое“ би с лекота…
– Не, не беше с лекота. Всички в съблекалнята са уморени. Мисля, че днес беше доста тежко. Изглеждаше леко, защото може би сме по-класния отбор. Това е факт.

– Каква е цената на тази победа и в какъв момент идва?
– Цената е 3 точки като всяка една победа – дали е „Пирин“, Разград или „Левски“ няма значение, защото три точки са три точки.

– Предстои трудна серия пред отбора с домакинство на „Славия“, веднага мач за Купата, след това две сериозни гостувания. Как виждаш тези двубои?
– Длъжни сме да продължим за Купата и да вземем максимума точки от тези двубои, за да се държим до лидерите.